avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta de plata

Va rog daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta.Am formulat actiune pe somatie de plata si a fost respinsa pt. ca obiectul dedus judecatii viza o societate comerciala cu o autoritate contractanta si atunci am formulat actiune pe ordonanta de plata si in intimpinare debitoarea a invocat autoritate de lucru judecat din dosarul cu somatia de plata.Consider ca ar trebui sa resping aceasta exceptie pt. ca somatia de plata este o anumita procedura si ordonanta de plata alta procedura,Daca m-as fi judecat de doua ori pe somatie poate s-ar fi putut invoca aceasta exceptie dar sunt proceduri speciale si diferite.Se poate respinge aceasta exceptie?
Cel mai recent răspuns: SABINA BB , utilizator 11:44, 10 Septembrie 2010
multumesc,doamna consilier voi incerca sa speculez in instanta parerea dumneavoastra.De fapt, acest aspect a fost retinut in actiunea pe somatie de plata,sa vad daca am sanse pe ordonanta de plata.Multumesc.
De fapt sunt domn. Cu placere.:D
imi cer scuze....(eroare de redactare):)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E sau nu autoritate de lucru judecat?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna seara! Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent! O societate X, are de recuperat un debit ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Speta: Există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă , prin care se respinge, pe cale de excepţie, datorită netimbrării, o cerere de ... (vezi toată discuția)
Exceptia autoritatii lucrului judecat DanyD DanyD Daca prima actiune (aceleasi parti, obiect, cauza) este respinsa pe exceptia indamisibilitatii, deci [b]fara a intra pe fondul ei[/b], se poate retine in cea ... (vezi toată discuția)