avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de paternitate

Pana acum 4 luni aveam o prietena, avocat in baroul Bucuresti. Cand in luna aprilie a constatat ca este insarcinata a hotarat ca doreste sa creasca singura copilul, a urmat o ruptura timp in care m-a anuntat ca de fapt nu a fost vorba de sarcina, ca testele au gresit. Ieri, dupa aproape 5 luni am zarit-o la judecatoria sectorului 1 - SARCINA ERA MAI MULT DECAT EVIDENTA, iar orice incercare de a sta de vorba cu ea a fost sortita esecului, de fapt a luat-o la fuga pe culoarele cladirii, momnet chiar penibil se uita lumea la noi.
Intreb. Imi doresc ca atunci cand va naste sa obtin paternitatea copiluluii si dreptul de a avea relatii cu acesta. Care sunt procedurile legale si ce instanta este competenta.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Dan Chiriacescu , utilizator 14:26, 7 Septembrie 2010
sa il recunoasteti in primul rand.. dar poate ca nu e al dvs..B-)
Poate....Parca actul de justitie presupune administrare de probe.
asa e.. presupune administrarea de probe.. sarcina probei e a reclamantului, adica a dvs.. aici concludenta e proba ADN
avocatPetre a scris:

asa e.. presupune administrarea de probe.. sarcina probei e a reclamantului, adica a dvs.. aici concludenta e proba ADN

Ca sa nu mai ascund faptul ca in tot acest timp atat ea cat si alte colege avocate au mintit ca niste ziare imperialiste. Chiar si acum 3 zile una din ele nega orice sarcina. In fine, domnul avocat. Aveti idee cat mai costa un test ADN la INML si care instanta e competenta: judecatoria sau tribunalul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutie despre incest Asla Asla Prin ce poate fi demonstrat incestul dintre un frate si o sora, ambii majori si consimtind la acest fapt? Sunt testele de sange o proba concludenta? Multumesc (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui care refuza paternitatea initial cristinabe cristinabe sunt gravida in luna a 3-a, necasatorita cu tatal biologic al copilului. deasemenea, nu avem o relatie de concubinaj, locuind fiecare separat. tatal a refuzat ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii-urmari? modar modar Am dubii ca fiul meu este al meu. Am declansat actiunea de tagada a paternitatii in instanta. Exista eventuale urmari daca in urma testului adn voi fi ... (vezi toată discuția)