avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Buna ziua,am si eu o nelamurire.Am fost in somaj 9 luni (luna aceasta se termina) si de pe data de 13 ma voi angaja la o firma. Daca aceasta firma la care ma voi angaja imi va desfiinta postul peste cateva luni mai am dreptul sa intru atunci in somaj ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 7 Septembrie 2010
1. Aveti dreptul sa beneficiati de indemnizatie de somaj de fiecare data cand indepliniti cele doua conditii:
- sa inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti cotizate la somaj 12 luni.
2. Din cele 24 de luni se scad lunile in care ati fost in somaj (care nu sunt perioade de cotizare la somaj) si trebuie sa va ramana minimum 12 luni cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa somaj? gina1 gina1 buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie: timp de 7 ani am fost angajata la o firma;am intrat in concediu de crestere copil, si l-am efectuat in ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din concediu de cresterea copilului ursu georgeta ursu georgeta as dori sa stiu daca dupa terminarea concediului de cresterea copilului pot intra in somaj si in ce conditii (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? finutza2012 finutza2012 Buna seara, Am lucrat in perioada septembrie 2009 pana pe 21 februarie 2011 cu carte de munca la un magazin de imbracaminte, am facut pauza pana pe 15 aprie ... (vezi toată discuția)