avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract cu o companie de telefonie mobila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract cu o companie de telefonie mobila

Salutare ,

am o mica problema , raspunsul il cam stiu , totusi as dori citeva opinii , poate si o baza legala cit de cit , in cazul unei infatisari la instanta .
Problema e relativ simpla, in 2001 am incheiat un contract cu Dialog , in 2002 tin minte ca se transformase in Orange , eu nu am mai platit , fapt pentru care acestia au reziliat contractul . Acum dupa 5 ani ! , ma trazesc cu un telefon ( dupa ce am primit o instiintare de plata cu 2 sapt. inainte de telefon ) de la firma de recuparea a Orange-ului , care imi spuneau sa platesc acei bani de .. 1 mil + taxa de reziliere 13-14 mil .
Eu unu nu am degind sa platesc acesti bani , pentru ca cel putin , din cite stiu si eu , dupa 3 ani nu mai au puterea de a ma obliga la achitarea sumei ( desi datoria exista ) , iar parca dupa 5 ani sunt scos si din evidentele bancilor , asta in cazul in care vreau sa fac un credit .
Ceea ce ma interesa , 1. am dreptate ? 2 daca am dreptate , care e baza legala , daca nu am dreptate , care e baza legala .
Atit . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luslucian , utilizator 11:36, 26 Mai 2008
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. Prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul de actiune sau dreptul de a cere executarea silita.
am si eu acceasi problema,numai ca de cateva luni au inceput sa ma hartuiasca cu telefoanele , suna cu numar privat la care am inceput sa nu mai raspund dar tot este enervant. imi zic ca s-a prescris acctiunea de am cere in instanta datoria dar datoria este si ma tot "hartuesc" cu tel sa platesc, cand platesc, m-a sunat si la 8 seara , dimineatza si mereu cu numar privat.
ma gandeam sa ma duc la politie sa depun o plangere si cred ca asta voi face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa platesc sau nu debitul catre orange? Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2002 s-a emis o factura orange care nu a mai fost achitata.Pana acum doua saptamani nu am mai primit nimic in ... (vezi toată discuția)
Contestatie de executare silita fanydell fanydell Buna ziua, am o mare problema cu Orange-ul sau mai bine zis cu o firma de recuperare creante , zic ei. Am primit o cerere de executare silita pentru o suma pe ... (vezi toată discuția)
Ma dau in judecata. Aghinitei Carmen Aghinitei Carmen Am avut un abonament la orange (mai multe) si nu am achitat 10 mil.din 2005.acuma in noiembrie m-au sunat recuperatorii sa le dau aceasta suma (suma ... (vezi toată discuția)