am o mica problema , raspunsul il cam stiu , totusi as dori citeva opinii , poate si o baza legala cit de cit , in cazul unei infatisari la instanta .
Problema e relativ simpla, in 2001 am incheiat un contract cu Dialog , in 2002 tin minte ca se transformase in Orange , eu nu am mai platit , fapt pentru care acestia au reziliat contractul . Acum dupa 5 ani ! , ma trazesc cu un telefon ( dupa ce am primit o instiintare de plata cu 2 sapt. inainte de telefon ) de la firma de recuparea a Orange-ului , care imi spuneau sa platesc acei bani de .. 1 mil + taxa de reziliere 13-14 mil .
Eu unu nu am degind sa platesc acesti bani , pentru ca cel putin , din cite stiu si eu , dupa 3 ani nu mai au puterea de a ma obliga la achitarea sumei ( desi datoria exista ) , iar parca dupa 5 ani sunt scos si din evidentele bancilor , asta in cazul in care vreau sa fac un credit .
Ceea ce ma interesa , 1. am dreptate ? 2 daca am dreptate , care e baza legala , daca nu am dreptate , care e baza legala .
Atit . Va multumesc
Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. Prescriptia incepe sa curga de la data cind se naste dreptul de actiune sau dreptul de a cere executarea silita.
am si eu acceasi problema,numai ca de cateva luni au inceput sa ma hartuiasca cu telefoanele , suna cu numar privat la care am inceput sa nu mai raspund dar tot este enervant. imi zic ca s-a prescris acctiunea de am cere in instanta datoria dar datoria este si ma tot "hartuesc" cu tel sa platesc, cand platesc, m-a sunat si la 8 seara , dimineatza si mereu cu numar privat.
ma gandeam sa ma duc la politie sa depun o plangere si cred ca asta voi face.