avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Paraul de langa gradina e al meu, al vecinului sau al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Paraul de langa gradina e al meu, al vecinului sau al statului?

Locuiesc la casa cu gradina. Intre gradina mea si cea a vecinului exista un parau mic (1,5 m latime la albie dar uneori vara cand e seceta, paraul seaca). Zilele trecute vecinul m-a instiintat ca doreste sa faca gard la mine in gradina pe langa parau deoarece paraul este al lui. Nu stiu, dar am auzit ca paraurile sunt in patrimoniul statului. Are dreptul sa ingradeasca pe la mine prin gradina? Si sa imi opreasca astfel si accesul la parau? Vara cand este apa pe parau obisnuiam sa udam gradina de zarzavat de acolo. Daca va ingradi nu vom mai avea acces la apa din parau. Nici nu stiu ce sa fac si nici ce sa ii spun vecinului. Exista legislatie care reglemnteaza astfel de probleme?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 20:27, 7 Septembrie 2010
Pentru imprejmuire la limita de proprietate are nevoie de autorizatie de construire emisa in conformitate cu legea 50/1991. Pentru a i se emite autorizatia de construire are nevoie de act de proprietate, documentatie cadastrala, intabulare, etc.
In atare conditii, daca incepe lucrarea e bine sa sesizati de indata Primaria si o sa puteti solicita si sistarea lucrarilor.
E bine sa verificati si evidentele Primariei si actele de proprietate pe care le aveti. Vecinatatile din acte va pot raspunde la intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pârâu pe proprietate makena70 makena70 Bună ziua! Dețin un teren care este străbătut de un pârâu. Acesta nu are apă decât în anotimpurile ploioase. Care sunt drepturile rezervate asupra ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard CristiTudor CristiTudor Buna ziua. As avea o intrebare referitoare la imprejmuirea unui teren. Parintii mei detin o proprietate la munte, intabulata cu CF dar netrasata in Etera, ... (vezi toată discuția)
Primaria din com berceni nu intervine celbun celbun buna ziua ma numesc florin si vreau sa fac un gard dar vecinul nu imi da voie sa fac pentru ca are relatii la primarie din com berceni nici politia nu ... (vezi toată discuția)