avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pârâu pe proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pârâu pe proprietate

Bună ziua!
Dețin un teren care este străbătut de un pârâu. Acesta nu are apă decât în anotimpurile ploioase. Care sunt drepturile rezervate asupra acestui parau? Primăria susține că trebuie să renunțăm la dreptul de proprietate asupra albiei pârâului. Cun trebuie să procedez?
Rog sprijin.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: makena70 , utilizator 21:51, 27 Martie 2018
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Noi (eu cu soția) dorim să ne construim o căsuță pe acel teren. Fără să aibă legătură cu acel pârâu. Arhitectul are nevoie de schița cadastrala. Am chemat un inginer topograf care a venit în teren. La măsurători, apare că vecinul de dincolo de pârâu a intrat cu vreo 200 și ceva de metri în terenul nostru. Inginerul cere un proces verbal de vecinătate. Sâmbătă am rezolvat acel aspect cu vecinul. Am lămurit cu el că nu avem pretenții la acea bucată de pământ. Avem semnătura lui. Marți am fost la primărie pentru a obține avizele pt inginerul topograf. Dar ... surpriză. Am aflat că nu se poate ... că este ceva greșit ... că trebuie să renunțăm la porțiunea cu pârâul ... și că trebuie să refacem planul de amplasament și planul parcelar altfel nu primim adeverința și avizele necesare. Vecinul de la căpătul grădinii ... de dincolo de pârâul cu pricina ... Este consilier. Offf
Totuși ... trebuie să fie o rezolvare a acestui aspect.
Rog sprijin. Sper să nu mă fi pierdut în amănunte.
Mtumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cadastru ili47 ili47 Avem Titlu de Proprietate ,am dori CF nou.Am semnat contract cu firma de topograf autorizat,am depus actele necesare ,PLAN PARCELAR vizat de Primarie ,extrase ... (vezi toată discuția)
Intrebare cadastru TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Am o problema si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati...am un vecin care a cumparat in anul 2006 un teren extravilan, lipit de al meu. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii floricadecolt floricadecolt Buna ziua. In urma cu un an am cumparat o casa. La momentul cumpararii existau garduri construite spre ambii vecini. Vecinul din dreapta a fost in proces ... (vezi toată discuția)