avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cat timp pot petrece ca \"turist\" in spatiul schengen?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cat timp pot petrece ca "turist" in spatiul schengen?

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca este adevarat ca nu pot sta decat 90 de zile intr-o tara din spatiul Schengen daca statutul meu este "turist". Adica nu solicit rezidenta, nu muncesc, nu merg la scoala. Doar imi vizitez niste prieteni.
Biletele deja sunt luate si depasesc 90 de zile :)
Pe net nu gasesc decat informatii foarte vechi, de acum cativa ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 22:20, 7 Septembrie 2010
Informatiile gasite pe net sunt inca valabile. Puteti petrece in spatiul Schengen pana la 90 zile intr-un interval de 6 luni, calculat de la data primei intrari.
Contactati consulatul statului in care intentionati sa ramaneti peste termen pentru a afla in ce conditii vi se poate prelungi dreptul de sedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

97 de zile in spatiul schengen uglyduckling uglyduckling buna ziua! ma aflu in vizita la prieteni intr-o tara din spatiul schengen. biletul de avion a fost cumparat dus intors cu interval de 97 de zile. exista ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri - noile reglementari privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate Carmen N Carmen N Aceste noi reglementari am inteles dintr-un comunicat al Politiei de Frontiera ca sunt: -Legea nr. 248/2005 publicata in Monitorul Oficial (I) nr. 682 din 29 ... (vezi toată discuția)
Carte identitate lavi23 lavi23 cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)