Bunica mea a crescut 4 copii: o fata si trei baieti, dar la varsta de 17 ani fata (fiica bunicii mele), dupa ce si-a intemeiat o familie, si-a renegat intreaga familie, inclusiv pe mama ei. Dupa 40 de ani bunica mea a decedat, lasand ca mostenire un apartament care a fost vandut, iar suma impartita in mod egal intre cei trei frati.
Dupa un an si jumatate de la moartea bunicii mele si 40 de ani de absenta TOTALA din vietile noastre..............surpriza: vine sora sa-si ia partea.
Primind un refuz categoric, in fond nimeni nu o mai cunoaste, sora i-a dat pe cei trei frati in judecata.
Ce sanse de castig exista pt cei trei?
Repet, nimeni nu o cunoaste si in timpul celor 40 de ani de absenta, nu s-a interesat in nici un fel de starea precara de sanatate a mamei sale care a fost ingrijita doar de cei trei baieti.
Multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspuns
Mai am cateva intrebari.
- Prima se refera la martorii care au declarat ca nu cunosc alti mostenitori in afara de cei trei frati. In cele din urma a aparut sora care a intentat procesul. Martorii intr-adevar nu stiau de existenta sorei, in fond nici familia nu stia nimic de ea, nu se astepta nimeni sa mai apara vreodata!
Intrebarea este: dat fiind situatia creata, martorii vor suferi in vreun fel?
- Pentru a va adresa urmatoarea intrebare trebuie sa va expun pe scurt situatia: doi dintre cei trei frati i-au donat celuilalt apartamentul (contract donatie), fratele l-a vandut si a impartit banii cu ei in mod egal. Este clar ca de acum judecata are loc intre sora si fratele care a primit donatia, nu?
Ceilalti doi frati sunt implicati in vreun fel in acest proces?
Il pot ajuta in vreun fel, legal vorbind, pe cel de-al treilea frate?
- Fratele care a primit donatia nu mai are bani pt a o despagubi pe sora lui in cazul in care aceasta castiga, dar are apartamentul lui in care locuieste cu familia si o pensie lunara.
Cum poate hotari (dpdv financiar) instanta ca sora sa fie despagubita?
Se poate pune sechestru pe apartament?
I se poate acorda acestei surori pensia fratelui?
Multumesc mult.
@atenakaki: nu mai editati mesaje consecutive cu acelasi continut. Este impotriva regulamentului forumului.
1. Martorii nu vor suferi in niciun fel.
2. Nu putem noi spune intre cine are loc judecata (asta o stbileste cel care a initiat porcesul).Teoretic, insa, ar trebui chemati in judecata tot fratii mostenitori. Adica si cei care au donat, fiindca inainte de a dona, au mostenit apartamentul (altfel nu l-ar fi putut dona).
3. Daca sora va castiga, se poate ajunge la executarea silita a apart. sau a pensiei(in limita a 1/3 din pensie, pana la acoperirea sultei). Dar, cum ziceam la 2, nu va castiga numai impotriva prateli vanzator, ci si impotriva donatarilor.
Mostenire imobil
tibix02
Buna ziua,
Intrebarea mea este cum si cine mosteneste imobilul din situatia descrisa mai jos. Care este procedura de succesiune, cum se inscrie imobilul pe ... (vezi toată discuția)