avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE PROPRIETATE

Hotárírea Judecátoreascá Definitivá si Irevocabilá Pronuntatá in Urma Unui Proces in Baza Cáruia a Fost Atribuit Dreptul de Proprietate si Posesie Actualului Proprietar .
1) Acestá hotáríre este un act de proprietate ?
2)Pe baza hotáríri se poate face act de vínzare-cumpárare ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:01, 8 Septembrie 2010
Dupa opinia mea. Capatati titlul pe baza hotararii irevocabile si apoi continuati.
1. da.
2. dupa ce va inscrieti si in CF, puteti face vanzare.
Pai, depinde ce scrie in hotarare. Daca se mentioneaza ca se recunoaste dreptul de proprietate al lui Y pentru imobilul X (cu date de identificare precise ale imobilului), da, acea hotarare tine loc de act de proprietate. Daca in hotarare se precizeaza ca se obliga comisia locala si judeteana de fond funciar sa emita titlu de proprietate lui Y, atunci trebuie obtinut acel titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fond funciar Mihail Opra Mihail Opra A-si dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: Am mostenit un teren pentru care am fost nevoit sa apelez la instanta de judecata pentru ca ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie diana22 diana22 am titlu de proprietate pe numele tatalui decedat si doua sentinte irevocabile prin care mi se recunoaste dreptul asupra unui teren. cum formulez cerere de ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificare carte funciara. ce trebuie sa fac in cazul dat? omatcons omatcons Buna seara Sunt chemat in judecata pentru actiunea de rectificare CF Pareta reclamanta a obtinut o hotarire judecatoresca prin care am fost radiat de pe ... (vezi toată discuția)