avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pasaport si buletin expirate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pasaport si buletin expirate

Buna ziua!

Am un frate in Franta de circa 6 luni, iar intre timp i-au expirat actele de vreo 1 luna, atat buletinul cat si pasaportul. Cred ca nu este in regula sa stea asa cu actele si i-am recomandat sa vina in tara sa le reinnoiasca. Va rog sa-mi spuneti care ar fi cea mai buna cale sa-si refaca aceste acte, eventual daca le poate face acolo, el fiind la Paris. Sunt amenzi contraventionale in acest caz sau alte masuri contraventionale? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 12:48, 8 Septembrie 2010
Cea mai buna solutie este sa vina in tara pentru a le schimba.

andymaurul
Da, asta am zis si este de acord sa vina, dar vrea sa stie daca vor fi probleme la granita sau are amenda de platit pentru expirarea actelor.
Nu va avea nici un fel de problema,nu va plati nici o amenda.

andymaurul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat dar in romania valabil - calatorii cu avionul loredana zzzz loredana zzzz buna ziua ! Sunt in Franta si buletinul meu a expirat pe 16 aprilie si mi-am facut pasaport dar e in curs de solutionare , iar eu am bilete de vacanta pe 13 ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat in strainatate panait-alina panait-alina buna ziua,sotul meu este plecat in Germania si ia expirat buletiunul de o luna si jumatate,la vama i se poate intampla ceva daca vine in tara sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat Mary Mageriu Mary Mageriu Am pasaport valabil,la granita Romaniei îmi vor da amenda pentru buletinul expirat? Trebuie sa imi renovez buletinul pentru a iesi iarāsi din tara? (vezi toată discuția)