avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat in strainatate

buna ziua,sotul meu este plecat in Germania si ia expirat buletiunul de o luna si jumatate,la vama i se poate intampla ceva daca vine in tara sa isi faca buletiunul,mentionez ca abia acum a vazut ca ia expirat si ar vrea sa vina sa il reanoiasca,
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:18, 16 Februarie 2015
mai mult de o amenda nu are ce risca
oricum nu merita sa vina in tara doar pentru asta,asa ceva e posibil sa poata rezolva si la ambasada.Parerea mea e ca de acum nu conteaza cat e de expirat: o luna sau 6.
sa dea telefon la ambasada romaniei in Germania,poate se rezolva local, cu CI expirat nu poate trece nici o granita, sau daca are valabil pasaportul sa se identifice cu pasaportul
Amenda pentru acte expirate nu se da la frontiera, n-au competenta pentru asta. Doar lucratorii de la Evidenta pot aplica astfel de amenzi.
In principiu ar putea veni fara probleme cu masina dar cel mai sanatos este sa isi faca titlu de calatorie la consulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Acte pierdute in germania - pot intra in tara? chipucnicolae chipucnicolae am pierdut cartea mea de indentitate si pesaportul fiului meu in germania cind veneam de la aeroport.fiul meu este la scoala in germenia si treb sa merg in ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)