avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Leg. 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Leg. 10/2001

Am revendicat un teren intravilan, în temeiul Leg.10/2001. Deţinătorul şi proprietarul actual al terenului este o societate comercială. Societatea deţine o suprafaţă mai mare, decât cea pe care o revendic. Pe terenul nerevendicat de mine se află un bloc, cu garaje la demisol, sedii firme la mezanin şi 4 niveluri cu garsoniere. Expertiza judiciară a constatat că o parte din terenul revendicat nu poate fi retrocedată în natură, deoarece sunt necesare căi de acces la garaje. Există însă posibilitatea creării altor căi de acces, terenul nerevendicat permiţând cu generozitate aceasta.
Poate fi invocat , pentru propunerea de neretrocedare în natură, art.10 Leg.10/2001 şi 10.3 din Normele metodologice ?
În Normele metodologice se menţionează şi se explică sintagma " amenajări de utilitate publică" . Se poate aplica sintagma şi la proprietatea privată?
Vă mulţumesc
Gh.Antonescu
Cel mai recent răspuns: antonescu gheorghe , utilizator 21:24, 13 Septembrie 2010
Oare nici un consultant, nici un moderator nu pot răspunde ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de spatiu verde fara a fi intrat în domeniu public gerox gerox 1/ Cum se poate considera ( în cadrul retrocedarii în natura pe legea 10) o parte din terenul liber de retrocedat pe care exista iarba si cîtiva pomi? ... (vezi toată discuția)
Problema de retrocedare conform legii 10/2001 si legii 247/2005 Dr.Justice Dr.Justice Sunt "fericitul" posesor al unui teren in curtea unui spital. Notificare depusa in termen, acte de proprietate si decret de expropriere beton, expertiza ... (vezi toată discuția)
Intrebare retrocedare teren abende abende Pentru un set de terenuri agricole am facut dosar de retrocedare pe baza legii 18/1991, dosar pe care din pacate nu am tocmit complet (o parte din suprafata nu ... (vezi toată discuția)