Pentru un set de terenuri agricole am facut dosar de retrocedare pe baza legii 18/1991, dosar pe care din pacate nu am tocmit complet (o parte din suprafata nu figura in registrul agricol, trebuia extras de carte funciara pe care nu am atasat-o la vremea respectiva). Am depasit termenul de completare a dosarului si ca atare respectivul teren nu a fost retrocedat ci numai cele care au fost dovedite prin registrul agricol.
Dupa aparitia legii 10/2001 am facut un nou dosar si am revendicat terenurile ramase neretrocedate. Insa comisia de retrocedare a refuzat retrocedarea in natura a terenurilor respective invocand faptul ca pe baza legii 18 are atata cereri ca suprafata de teren ceruta depaseste suprafata existent al comunei. Am facut plangere si la nivel de prefectura, iar raspunsul lor a fost ca legea 10/2001 se aplica numai pentru terenurile ramase dupa "inchiderea" legii 18/1991..
In momentul actual terenurile respective au fost date la alti proprietari care au obtinut titluri de proprietate pentru ele, iar noua nu ne a fost solutionat deloc cererea facuta pe baza legii 10/2001.
Mai avem speranta sa primim inapoi aceste terenuri sau eventual o compensare pentru ele?
Astfel de situații nu se lămuresc pe un forum ci mergând la un av pt o consultație,pt ca un profesionist sa analizeze demersurile făcute,eventualele sanse etc.Au trecut multe termene,e greu de discutat și apreciat o problemă nerezolvată pe parcursul a decenii probabil.Oricum legea 18 se aplica unor anumite categorii de terenuri,legea 10 altor categorii de imobile și situații..