Buna seara! Sotul meu este sofer pe tir si realizeaza de cativa ani curse externe. Acum a fost trimis in Treviso-Italia sa incarce camionul pentru a se intoarce in Romania. Ca de obicei, a plecat la destinatie. A inceput incarcarea (un utilaj greu de mare tonaj care ocupa jumatate de masina) iar in timpul cat il ancora ca sa nu existe probleme la transport a fost luat de politie care i-a spus ca marfa e furata. Intre timp muncitorii care il incarcau au fugit, iar el am ramas cu politia. Le-a aratat documentele de transport si i-au spus ca sunt false. L-au dus la sectie, nu i-au dat voie sa dea decat un telefon si m-a sunat pe mine sa-mi spuna ce se intampla, iar de joi pana sambata seara n-am stiut nimic oficial despre el: nici unde este, nici de ce este acuzat. Firmele implicate (cea de transport si cea importatoare) si cu mine n-am primit nicio informatie. Sambata seara am aflat ca este acuzat de furt calificat agravant. Este posibil asa ceva? Mentionez ca el nu cunoaste limba italiana.
I se poate cere sa semneze vreun document in limba italiana?
Care este pedeapsa pe care ar putea-o primi, desi este total nevinovat (e un simplu sofer care a mers la incarcare la o firma)? Poate fi acuzat de un asemenea delict?
Ce trebuie facut? (Patronul lui a angajat un avocat italian pentru ca si lui i-au sechestrat masina, dar eu ma simt neputincioasa ca nu-l pot ajuta in niciun fel pe sotul meu). Cui sa ma adresez ca sa ma ajute sa-l eliberez mai repede pentru ca nu a vorbit cu nimeni de 3 zile si cred ca deja e extenuat psihic, mai ales ca stie ca n-are nicio vina?
Va multumesc mult pentru rabdarea de a-mi citi mesajul si astept cat mai urgent posibile raspunsuri. Sa va dea Dumnezeu sanatate si sa nu aveti niciodata parte de asemenea experiente traumatizante pe nedrept!
vanzatorul nu se va implica pentru ca acum am aflat ca s-ar putea sa fie o intreaga retea romano-italiana si el nu are de pierdut decat un transport. de asemenea am aflat azi ca firma care a facut comanda pentru transport este fictiva. deci treaba e incurcata rau! soferul este arestat si masina sechestrata, iar in urma primei audieri cu un "judecator de pace" si un avocat din oficiu primit de sofer (pentru ca pe noi nu ne-a anuntat nimeni cand e audierea sa ne gasim un avocat!) l-au acuzat pe sofer de furt calificat agravant, deci nici nu s-au gandit macar la complicitate la furt spre exemplu. e ca si cum el singur a furat nu stiu de unde utilajul de mare tonaj, l-a depozitat undeva si s-a dus tot singur sa-l incarce sa-l aduca in tara. vi se pare credibil?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Furtul
ContSters75393
Buna .O sa va relatez in rindurile de mai jos un caz de furt si astept niste raspunsuri din partea dvs.
3 baieti intr-o seara de sambata se duc si fura din ... (vezi toată discuția)
Furt
amdbuc
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde la urmatoarele intrebari :
Cativa prieteni au furat niste piese de la 2 masini aflate in parcare in ... (vezi toată discuția)