avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare parti sociale

Sunt asociat unic la un srl.cu capital social 200 ron.Srl-ula cumparat 25% dintr-un imobil cu bani din creditarea firmei si cu imprumut de la persoane fizice.Pe parcursul a 2 ani s-au facut investitii in cladire(renovarea ei).Doresc sa_mi vand % pentru a scapa de datorii.Care este cea mai buna varianta de vanzare ?ce impozite trebuie sa platesc?Pe firma am 1 masina care vreau s-o pastrez.
Cel mai recent răspuns: victorand , utilizator 21:37, 8 Septembrie 2010
Trebuie sa gasiti persoana care doreste sa se asocieze cu dvs., respectiv sa-i cesionati un numar de parti sociale.
Puteti sa va vindeti/cesionati partile sociale unuia sau mai multor persoane, la valoarea nominala. Daca le vindeti la un pret mai mare veti plati impozit de 16%.
Masina o puteti vinde de pe societate pe persoana dv. fizica.
Parti sociale reprezinta valoarea cladiri la aceasta data?(pret de cumparare+investitia),sidaca pretul de vanzare este mai mic?cu criza din imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu Val1977 Val1977 Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica ronaldinia21 ronaldinia21 eu ca firma iau un imprumut bancar pe termen lung de 500.000 euro ca sa achizitionez o cladire. ulterior vand cladirea unei persoane fizice. cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)