tata decedat de 5 ani, mama anul acesta , ce pasi trebuiesc facuti pentru a intra in posesia titlului de proprietate ,ca dupa asta sa dezbatem succeciunea.
titlul de proprietate pe casa si terenul ce i-au apartinut parintilor . mentionez ca nu a fost ridicat nici odata de la primarie ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia lui ?
Intai, depinde daca aveti ce ridica. Daca parintii nu au facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate/de obtinere a Ordinului Prefectului in baza legii 18/1191 modificata, nu aveti nimic de ridicat din primarie (actele de proprietate se emit doar la cererea persoanelor indreptatite, nu din oficiu). Daca parintii au cerut reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenul aferent casei de locuit (proprietatea asupra casei ar trebui sa o dovediti cu autorizatia de constructie, intrucat locuintele nu se mentioneaza in TP), tot ce aveti de facut este sa obtineti un certificat de calitate de mostenitor, cu care va prezentati la primarie pentru a ridica TP, urmand abia apoi sa dezbateti succesiunea.
Mostenire teren
catapopescu7
posed teren mostenire de la parintii in urma decesului tatalui a avut loc o actiune de partaj in care am intrat eu ,mama si sora mea in urma partajului am ... (vezi toată discuția)