avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum obtin titlul de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum obtin titlul de proprietate?

tatal a decedat de 5 ani iar mama in luna martie 2010.am cerut titlul de proprietate la primarie pentru a se face succesiunea.mi s-a spus ca nu se mai elibereaza titluri de proprietate.
ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:49, 8 Septembrie 2010
Pai, depinde. Titluri de proprietate se elibereaza, insa doar persoanelor care au cerut reconstituirea dreptului de proprietate in termenul prevazut de legea speciala, ultima zi fiind 30.11.2005. Acum, depinde si despre ce drept de proprietate este vorba. Daca el se refera la teren extravilan, iar parintii dvs. nu au facut cerere in termen, procedura este extrem de grea si implica automat instanta (o actiune in revendicare, cu sorti destul de scazuti de reusita, intrucat nu s-a depus cerere in termenul prevazut de legea 18/1991, modificata si completata).
Daca insa vorbim de teren intravilan, care mai are si o casa pe el, chiar daca parintii nu au facut cerere, puteti oricand apela la procedura emiterii Ordinului Prefectului pentru constatarea existentei dreptului de proprietate, in conditiile art. 23 si 34 din legea 18/1991 (trebuie sa depuneti un dosar la primarie).
Daca insa parintii au facut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in termenul prevazut de lege, iar aceasta cerere le-a fost aprobata, primaria este obligata sa va inmaneze TP (va trebui sa prezentanti un certificat de calitate de mostenitor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere prefectura pentru titlu proprietate airtobreathe airtobreathe Buna ziua, Bunica mea are un teren pe care primaria din sat refuza sa ii dea titlu de proprietate (atat ei, cat si altor sateni aflati in aceeasi situatie). ... (vezi toată discuția)
Cere pentru titlu de proprietate adriandorel_rus adriandorel_rus Buna seara, As dori sa va cer o parere in legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate, parinti mei locuiesc la tara intr-o zona muntoasa iar azi am ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate oltenacu georgeta oltenacu georgeta Daca o persoana este decedata si s-a facut cerere pentru reconstituire pe legea 18/1991 a dreptului de proprietate , titlul de proprietate se elibereaza pe ... (vezi toată discuția)