avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Daca o persoana este decedata si s-a facut cerere pentru reconstituire pe legea 18/1991 a dreptului de proprietate , titlul de proprietate se elibereaza pe numele decedatului sau pe numele mostenitorului care a depus cererea , fara ca ceilalti mostenitori sa mai aiba dreptul la terenul respectiv ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:27, 17 Septembrie 2010
parerea mea, legea 18/1991 nu stabileste mostenitori...
se va deschide succesiunea, si trebuie vazut care sunt mostenitorii rezervatari, ce cote are fiecare...
Depinde...Daca persoana decedata a formulat cerere in baza legii 18/1991 si tot aceeasi persoana a adus terenul in CAP, TP va iesi pe numele dansului. Daca insa persoana care a facut cererea a mostenit, la randul sau, terenul de la altcineva care l-a adus in CAP, pe TP vor aparea atat autorul (membrul CAP) cat si persoana care a formulat cerere. In nici unul dintre cazuri, pe TP nu vor aparea mostenitorii persoanei care a facut cererea in baza legii 18/1991.
se elibereaza pe numele celui care facut cererea initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere moªtenitori din titlul de proprietate gigelas gigelas Sunt 4 frati. Doar unul dintre ei face cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate conf.Legii nr.18/1991. Se emite titlu de proprietate,pe care ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Poate un primar sa anuleze un titlu de proprietate? JohnDoe22 JohnDoe22 Buna ziua, am o mica problema. In anul 1992 tatal meu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate, in baza L 18/91, asupra unui teren pierdut in urma ... (vezi toată discuția)