posed teren mostenire de la parintii in urma decesului tatalui a avut loc o actiune de partaj in care am intrat eu ,mama si sora mea in urma partajului am primit hotarare definitiva si irevocabila am fost pusi in posesie de executor judecatoresc in basa hotarti de partaj. pe respectivul teren este construita scoala din sat,cum pot sa intru in posesia terenuli tinand cont ca din partea primariei nu am primit alt teren in schimb si nici nu am fost despagubit.va multumesc
Incercati sa clarificati titlul juridic al terenului respectiv, in sensul de a apartine domeniului public sau privat al primariei. Dupa ce va lamuriti asupra acestei probleme, mergeti si solicitati primariei respective fie repunerea in posesie, ceea ce este practic imposibil de realizat, fie atribuirea unui teren similar cu cel al carui proprietar sunteti. Succes, :)
terenul a fost mostenire al tatalui meu din mosi stramosi si i-a fost puat pe vreme lui ceausescu,construinduse scoala pe el.am fost la primarie si nu am primit nici un raspyns nici ca imi dau alt teren la schimb nici ca ma despagubesc.ce trebuie sa fac in continuare? va multumesc!
Dar cerere scrisa pentru reconstituirea dreptului de proprietate, in termenul prevazut de una din legile fondului funciar, ati facut? A fost o perioada in februarie-martie 1991, alta prin 1997, inca una prin 2000 si ultima in iulie-noiembrie 2005. Pentru ca daca nu ati cerut in scris, cu documente doveditoare, restituirea acelui teren si ati fost doar in "vizita de lucru" la primarie, sperand ca autoritatile sa-si aduca aminte de dvs, ...ati pierdut timpul degeaba.
Exista 3 variante:
- daca ati facut cerere in termen si v-a fost respinsa, trebuia inaintata actiune in instanta, cu sanse destule de castig;
- daca ati facut cerere si inca nu vi s-a raspuns (mai sunt si cazuri din astea), faceti memorii la primar, la prefect, sa obtineti un DA sau NU pentru a sti ce aveti de facut mai departe;
- daca nu ati facut cerere...nu ramane decat calea instantei intr-o actiune in revendicare imobiliara bazata de dreptul civil, cu sanse destul de mici, pentru ca nu ati respectat procedura legii speciale (si anume sa va adresati, mai intai, cu cerere, in termenul legal, comisiei locale pentru reconstituirea dreptului de proprietate).
Memoriu catre prefect (care va solicita relatii de la comisia locala si explicatii, inainte sa va dea raspuns) si daca tot nu se rezolva, instanta de judecata (recunoasterea dreptului pretins, obligarea comisiei locale sa inainteze documentele in vederea emiterii titlului de proprietate, a comisiei judetene sa emita acest titlu si din nou a comisiei locale sa faca punerea in posesie pe un teren echivalent ca valoare sau obligarea comisiei locale sa va inainteze dosarul pentru despagubiri la ANRP).
Cauza interesanta
danz
In baza Legii nr.1/2000, am obtinut in anul 2001 o hotarare a comisiei judetene de reconstituire a dreptului de proprietate, pentru un teren arabil. In anul ... (vezi toată discuția)