avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie si micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie si micsorare salariu

Buna ziua. Avem o angajata careia societatea vrea sa ii schimbe functia si sa ii micsoreze salariul. Dar aceasta nu este de acord . Citind CCM la nivelul societatii am vazut ca ii putem oferi un alt post de munca iar daca nu se conformeaza si nu il accepta o putem concedia. Intrebarea mea este prin ce fel de hartii trebuie sa ii ofer alt loc de munca si ce ar trebui sa scriu acolo? Exista un formular tip sau pur si simplu scriu ca i se ofera locul de munca.....

Sau ii pot scoate din functiile pe care le are in fisa postului si asa pot justifica micsorarea de salariu si schimbarea de functie?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 8 Septembrie 2010
am zis ca in CCM nu este prevazut daca la concedierile individuale poti angaja sau nu . este prevazut doar la cele colective
multumesc de raspunsuri
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
AnnaMaria_ru, utilizator
AnnaMaria_ru a scris:

am zis ca in CCM nu este prevazut daca la concedierile individuale poti angaja sau nu . este prevazut doar la cele colective

Printr-o logica simpla : ceea ce nu este interzis este permis...
Adica daca in CCM nu sunt prevazute limite de timp cu privire la reinfiintarea unui post in cazul concedierii individuale acesta poate sa fie readus in organigrama... oricand
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
adelaida_07, utilizator
ok..am inteles..multumesc=D>
Nu poate fi readus in organigrama oricand un post desfiintat ... . Parctica judiciara a statuat ca, desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă în cazul în care postul nu este definitiv desfiinţat, deoarece concedierea este urmată, la scurt timp, de reînfiinţarea postului .
freeelis a scris:

Nu poate fi readus in organigrama oricand un post desfiintat ... . Parctica judiciara a statuat ca, desfiinţarea locului de muncă nu este efectivă în cazul în care postul nu este definitiv desfiinţat, deoarece concedierea este urmată, la scurt timp, de reînfiinţarea postului .

De aceea am specificat ca desfiintarea trebuie sa fie efectiva si reala...
Postul poate fi adus in organigrama intr-o perioada rezonabila nu dupa 6 luni. Acest lucru ar fi trebuit inteles......

Alte discuții în legătură

Reangajare salariat urmata de o viitoare concediere cristina69 cristina69 Buna ziua. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele: Un fost angajat (care a fost concediat in timp ce se afla in incapacitate temporara ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu sau nu ! loara123 loara123 Dupa ce timp de 2 ani m-am judecat cu institutia statului in care lucrez, am castigat definitiv procesul si am fost repus pe functia pe care o am avut-o 7 ani ... (vezi toată discuția)