Fratiorul meu jurist, ajuta-ma! In primul rand stiam ca lecitina ajuta memoria si nu logica si ratiunea, dar fie! ca n-am facut medicina si nu ma dau stiutoare in domeniu.
Cand spui:
Bunurile dobandite de unul din soti dupa despartirea de celalalt sot sunt bunuri proprii si nu vor fi subiectul partajului cu conditia ca sotul sa poata proba faptul ca in momentul achizitionarii erau despartiti in fapt.
la ce te referi? Este asta o prezumtie, suna a prezumtie, fie ea legala fie nu, ca bunurile achizitionate dupa despartirea in fapt nu sunt comune? Este. Bun. Altfel, e text de lege si n-am gasit nimic in memoria mea... poate ma ajuti.
Apoi continui tu:
Prezumtia este insa in favoarea celuilalt sot si anume ca acesta este bun comun.
Daca asta e prezumtia, atunci prima afirmatie ce a fost? :O
Insadaca omul nostru introduce actiune de divort prin care arata ca sunt despartiti in fapt apoi contracteaza de unul singur creditul si cumpara masina, va putea demonstra in actiunea de partaj ca aceasta trebuie sa-i fie atribuita lui fara sa faca obiectul partajului.
Astfel, daca omul introduce actiune de partaj si demonstreaza diverse... poate obtine orice!!! Omul a cerut o solutie ca sotia
sa nu poata cere, nu numai sa nu obtina!!! Cred ca solutia mea da sansele cele mai mici ca sotia sa ceara bunul respectiv.
Si mai explica-mi ceva legat de citatul de mai sus: cum demonstreaza cineva in actiunea de partaj - care trebuie astfel sa aiba ca obiect si masina proprietatea sa, nu? - ca aceasta trebuie sa-i fie atribuita fara sa faca obiectul partajului? Adica, pentru ca sa cer ceva legat de un bun, oare asta nu trebuie sa faca deja obiectul actiunii deja introduse? Sau instanta se poate, legal, pronunta pe ceea ce nu s-a cerut? =D>Mi-e tot mai greu capul cand citesc asa ceva... #-o
Deci: fac obiectul partajului toate bunurile cumparate in timpul casatoriei si unele se pot atribui catre unul dintre soti in proportie de 100%. Indiferent ca sunt cumparate inainte sau dupa despartirea in fapt, dovada ca bunul a fost achizitionat din resurse proprii se face la fel.