avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit si divort

sunt casatorit de 15 ani si in urma mai multor neintelegeri am ajuns in prag de divort. Momentan locuim despartiti As vrea sa scot un credit pentru nevoi personale sa-mi achizitionez un autoturism. M-am interesat la mai multe banci. Unele cer si acceptul sotului/ sotiei, altele nu. Problema mea este urmatoarea: daca voi scoate acest credit si achizitionez autoturismul acesta va fi considerat bun comun iar in cadrul unui partaj sotia va avea drept la jumatate din ea chiar daca eu sunt platitorul ratelor?
Care ar fi solutia ca autoturismul pe care il achizitionez sa fie exclusiv proprietatea mea si daca divortez sotia mea sa nu poata cere jumatate din valoarea autoturismului. Am nevoie de o solutie pentru ca nu pot astepta pana cand se va finaliza intr-un fel sau altul situatia
va multumesc
abcdeadi a scris:

[...] prezumtia este ca sunt bunuri comune insa cu conditia sa potoata proba despartirea in fapt bunul cumparat dintr-un credit nu va face obiectul partajului.

Stii ce? Daca ti-as scrie fraze ca asta a ta, fara nicio punctuatie, neinteligibila, poate as intelege ca nu pricepi.
Pai... sub conditia sa demonstreze ca e bun propriu, masina nu va fi considerata bun comun!!! Bravos, halal ogica. La fel ca fraza de mai sus.
Pai daca demonstreaza... de ce ne mai intreaba pe noi cum sa nu ajunga acolo, la a demonstra?
Oricum, nu mai continui sa te mai lamuresc, e inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj crina011979 crina011979 buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta. fratele meu a introdus actiunea de divort, inca nu s-a pronuntat, dar a gasit sa achizitioneze un imobil, la un pret ... (vezi toată discuția)
Bun comun? Talida Covaci Talida Covaci Daca se poate, as mai avea nevoie de sprijin si intr-o alta problema: sotii s-au despartit in fapt in urma cu 20 de ani, dar divortul s-a pronuntat abia in ... (vezi toată discuția)
'asigurare' in caz de divort VerTrad1 VerTrad1 Acim citeva luni eram in prag de divort si sotul pretindea la jumatate din toate bunurile cumparate in timpul casatoriei, chiar daca nu contribuise financiar ... (vezi toată discuția)