avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Buna ziua.
As dori sa supun atentiei dvs urmatoarea problema: firma noastra este in posesia unui bloc de nefamilisti din anul 1974. Blocul a fost preluat de la o Min. Energiei Electrice prin transfer, dar transferul respectiv nu se mai gaseste. In tot acest timp firma noastra a inchiriat acele camere. Acum se doreste intocmirea unor acte de proprietate, prin invocarea uzucapiunii. Problema este ca in anul 2000 exista un proces-verbal de sechestru asupra acestui bloc. Este sau nu intrerupta posesia pe perioada sechestrului? Mai poate fi invocata uzucapiunea de 30 ani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98540 , utilizator 13:23, 8 Septembrie 2010
uzucapiunea nuse poate invoca asupra camerelor.. doar asupra terenului.. in privinta sechestrului, daca suma in cazua sa platit, sa prescris sau a intervenit alte metode de stingere a datoriei, il puteti ridica
sechestrul a fost ridicat. intrebam daca faptul ca pe imobil a fost pus sechestru intrerupe cursul prescriptiei achizitive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Firma la care lucrez a dobandit prin transfer posesia unui bun imobil in 1973. Din pacate acest act prin care s-a facut transferul nu mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Dupa 25 de ani de folosinta a unui teren intravilan ... brafa brafa buna ziua va rog sa ma ajutati cu o informatie in acest caz in care tata-l meu a folosit un teren intravilan de mai bine de 25de ani (terenul fiind ... (vezi toată discuția)
Constituirea dreptului de proprietate prin uzucapiune ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua! Firma la care lucrez a primit prin transfer, ca mijloc fix, in 1973 un bloc de nefamilisti. Din acel moment a incasat lunar, cu tiltlu de chirie, ... (vezi toată discuția)