avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiunea

Buna ziua,
Firma la care lucrez a dobandit prin transfer posesia unui bun imobil in 1973. Din pacate acest act prin care s-a facut transferul nu mai poate fi gasit nici la noi nici la cei care ne-au dat bunul. Intre timp in acest imobil au locui persoane, salariati ai firmei noastre, care au platit lunar chirie firmei pentru acele camere (e vorba de un bloc de nefamilisti). In anul 2002, Casa de Sanatate a obtinut un ordin de sechestru pentru acest bloc, pentru ca firma avea datorii mari la Casa de Sanatate. Dupa o perioada firma noastra a inceput din nou sa primesca chirie pentru acele apartamente. Probabil ca sechestrul a fost ridicat, dar nici asta nu se gaseste.
Intrebarea este daca putem face o cerere pentru a ni se constitui dreptul de proprietate prin uzucapiune?
Ca si dovada avem statele de plata pe care au fost retinute sumele pentru chirie si declaratiile martorilor care au locuit acolo (unii mai locuiesc si in prezent).
As avea nevoie de un raspuns cat mai repede.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 12:59, 26 Noiembrie 2009
buna ziua!
unde a fost incheiat actul, la noatriatul de stat?
daca da puteti merge la Camera Notarilor sa obtineti o copie legalizata de pe act.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Actul nu a fost incheiat la notar, dar nimeni nu stie sa imi spuna cum a fost incheiat. In 1999 a fost inundatie si toate actele din contabilitate au fost distruse. Imobilul era prins in contabilitate ca mijloc fix.
Mentionez ca nimeni nu revendica acest imobil, dar nu putem vinde camerele catre chiriasi pentru ca nu putem dovedi faptul ca suntem proprietarii imobilului. De aceea doresc constituirea dreptului de proprietate pe aceasta cale.
Multumesc
...parerea mea e ca nu se poate invoca uzucapiunea decat de persoane fizice nu si juridice ...
buna ziua!
scoateti un istoric de rol fiscal, de acolo o sa va rezulte si actul in baza caruia societatea dvs a dobandit imobilul.
dupa ce aflati actul prin care ati dobandit, puteti merge si solicita un duplicat, copie legalizata etc...
...mai m-am gandit...persoanele juridice pot uzucapa...:)...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea dreptului de proprietate prin uzucapiune ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua! Firma la care lucrez a primit prin transfer, ca mijloc fix, in 1973 un bloc de nefamilisti. Din acel moment a incasat lunar, cu tiltlu de chirie, ... (vezi toată discuția)
Cladire pe terenul altuia ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, As dori sa supun atentiei dvs urmatorul subiect. Firma la care lucrez a primit in 1973 prin transfer de la o alta firma un bloc de nefamilisti. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua. As dori sa supun atentiei dvs urmatoarea problema: firma noastra este in posesia unui bloc de nefamilisti din anul 1974. Blocul a fost preluat de ... (vezi toată discuția)