avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cladire pe terenul altuia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cladire pe terenul altuia

Buna ziua,
As dori sa supun atentiei dvs urmatorul subiect. Firma la care lucrez a primit in 1973 prin transfer de la o alta firma un bloc de nefamilisti. Apartamentele acestui bloc au fost inchiriate de catre firma noastra angajatilor proprii. Intre timp, transferul amintit a fost pierdut si nu mai exista niciun act care sa ateste acest transfer. Acum dorim sa deschidem o actiune in constatare, impotriva firmei care a eliberat atunci transferul, prin care sa obtinem act de proprietate asupra blocului. Mentionez insa, ca terenul pe care se afla blocul este acum in proprietatea unei a treia firme. Dorim sa facem proba cu acte si martori, dar nu stiu ce rol poate avea firma care detine terenul. Daca trebuie citata sau nu. Daca putem obtine un act de proprietate pe bloc, daca nu ne apartine terenul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters98540 , utilizator 10:27, 27 Septembrie 2010
Transfer? Ce act a fost incheiat, mai exact? Nu puteti solicita o copie si de la Arhivele Nationale? Este un act autentic, sau incheiat doar intre parti? Dati mai multe detalii.
Este vorba de un transfer, dat printr-un ordin MEE. Cel putin asa isi amintesc cei care lucrau atunci aici. La Arhivele Nationale nu am gasit niciun document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea dreptului de proprietate prin uzucapiune ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua! Firma la care lucrez a primit prin transfer, ca mijloc fix, in 1973 un bloc de nefamilisti. Din acel moment a incasat lunar, cu tiltlu de chirie, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Firma la care lucrez a dobandit prin transfer posesia unui bun imobil in 1973. Din pacate acest act prin care s-a facut transferul nu mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua. As dori sa supun atentiei dvs urmatoarea problema: firma noastra este in posesia unui bloc de nefamilisti din anul 1974. Blocul a fost preluat de ... (vezi toată discuția)