avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoie de ajutor

Se mai pot face cereri pentru retrocedarea terenurilor??? Sotul meu doreste, acum :( , sa formuleze o cerere de revendicare a terenurilor pe care le-au avut bunicii lui in Romania (terenul nu a mai fost revendicat de alt urmas). Am citit undeva pe internet ca se face o notificare... insa habar n-am cam ce ar trebui sa cuprinda, si daca se mai poate face asa ceva. Ma poate ajuta cineva in acest sens cu sfaturi. Va rog.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:16, 18 Noiembrie 2007
prea putine informatii ne-ati dat. cine si in ce perioada a preluat terenul? de regula mergeti pe restituire ca sa fiti scutiti de la plata taxei de timbru.intre restituire si revendicare sunt diferente.
in privinta termenului, tot asa din lipsa de amanunte nu va putem informa corect. puteti sustine ca dreptul de proprietate este imprescriptibil.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
termenul a expirat. urmariti legile in viitor pentru ca au mai fost cazuri cand s-au dat derogari pentru ca unii avizati sa-si poata rezolva problemele.
Termenul a expirat la 1 ianuarie 2007, se mai pot inca depune cereri de retrocedare daca imobilul in cauza facea obiectul unui litigiu la data intervenirii termenului de expirare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren mondi mondi Exista un teren care a apartinut bunicului meu si pe care s-a construit cu cca 80 de ani in urma o scoala, care a existat pana in toamna 2014, iar de cateva ... (vezi toată discuția)
Pot sa revendic toma st toma st Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie: dupa moartea fratelui bunicului meu (locuiau in aceiasi comuna, sate diferite) sotia dinsului, matusa mea, vinde ... (vezi toată discuția)
Cine-i vinovat? marfan marfan iata o poveste cu un teren de casa: la data colectivizarii era neconstruit, a fost inscris la C.A.P - dar lasat in folosinta personala celui care il avea ... (vezi toată discuția)