avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt dau inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt dau inselaciune?

ACUM O LUNA AM SCHIMBAT ETICHETELE UNOR ADIDASI,AM PUS UN PRET MAI MIC UNUI PRODUS MAI SCUMP.AM DAT O DECLARATIE LA POLITIE ,DAR ACUM AM PRIMIT O CITATIE PE CARE SCRIE INVINUITA SI DOSAR PENAL.INTREBAREA MEA ESTE DE CE MA M-AI CHEAMA ,DE CE SUNT ACUZATA SI CARE ESTE PEDEAPSA PE CARE O POT PRIMI ,AVAND IN VEDERE CA NU AM ANTECEDENTE SAU DOSAR PENAL SI NU EXISTA PREJUDICIU.
Cel mai recent răspuns: freud82 , utilizator 18:16, 18 Noiembrie 2007
ce pedeapsa pot primi in ce-l mai rau caz? va multumesc din suflet.
art 215 c.pen: inducerea in eroare a unei persoane , prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate ,in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba , se pedepseste cu inchisoare de la 6 lini la 12 ani(alin 1)
I n cazul dumneavoastra daca nu exista paguba .....amenda administrativa..probabil(ar trebui sa consultati un avocat pt. ca acesta sa vada exact documentele din dosar)
Infractiunea este cea de inselaciune.

Intr-un caz asemanator petrecut in Metro s-a mers pe inselaciune, iar circumstantele indicau ca ar fi mai degraba furt. (Doi tipi au indesat in 3 cutii inscriptionate "Croissant" - deodorante, haine, etc - au platit la casa o suma marisoara chiar - dar au fost prinsi la iesire de catre paza...)

In cazul de fata mi se pare foarte buna povestea cu incurcatul etichetelor. Instanta ar trebui sa dispuna achitarea dvs pentru ca nu ati actionat cu intentia de a amagi, deci ii lipseste infractiunii unul din elementele constitutive... (intentia)

Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2007
o_mores, utilizator
salutare tuturor in primul rind.fapat ta e intr-adevar inselaciune.intrucit elementul material este indeplinit iar urmarea imediata este si ea indepl si anume pricinuirea unei pagube.si sa nu mai spunem de intentia care afost clara de a insela.daca nu ai anteced si si prej a fost recuperat scapi cu o amenda de la 200 la 1000 ron in fct de factori constatati de procuror.cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ? DragnutaCristi DragnutaCristi Buna seara. Am vandut un telefon pe un site de vanzari online ,dar am incurcat pachetele la firma de curierat. Pachetul a ajuns la destinatar,si nu a vrut ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune tentativa de inselaciune si fals aplesea95 aplesea95 Bună seara, Am o nelamurire in ceea ce privește pedeapsa in cazul următoarelor infracțiuni: înșelăciune, tentativa de inselaciune si fals. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda penala apascaloaie apascaloaie As putea primi doar o amenda penala in cazul unui dosar de inselaciune cu un telefon mobil in care sunt cercetat? Precizez ca intre timp mi-am achitat datoria ... (vezi toată discuția)