Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
Necomunicarea locurilor de munca vacante este sanctionata cu amenda.
In cazul concedierilor colective, angajatorul are obligaţia să comunice o copie a notificării prevăzute la art. 69 alin. (2) C.mun. inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă la aceeaşi dată la care a comunicat-o sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor.
Nu cred ca m-am exprimat bine. Vroiam sa zic ca e vorba de un post care se desfiinteaza de tot.
daca se intampla asa ceva mai exista aceasta obligatie de a anunta AJOFM?
1. In cazul concedierilor individuale , nu exista aceasta obligatie prevazuta in lege .
2. In cazul concedierilor colective , art.70 din Codul muncii instituie obligatia de a comunica notificarea intenţiei de concediere colectivă către autorităţi (ITM, AJOFM).