avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... esti obligat sa anunti AJOFM cand se desfiinteaza un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

esti obligat sa anunti AJOFM cand se desfiinteaza un post?

BUna ziua!
Societatile pe actiuni, sunt obligate sa anunte AJOFM cand se restructureaza un post?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 8 Septembrie 2010
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.

Necomunicarea locurilor de munca vacante este sanctionata cu amenda.

In cazul concedierilor colective, angajatorul are obligaţia să comunice o copie a notificării prevăzute la art. 69 alin. (2) C.mun. inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă la aceeaşi dată la care a comunicat-o sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu cred ca m-am exprimat bine. Vroiam sa zic ca e vorba de un post care se desfiinteaza de tot.
daca se intampla asa ceva mai exista aceasta obligatie de a anunta AJOFM?
1. In cazul concedierilor individuale , nu exista aceasta obligatie prevazuta in lege .

2. In cazul concedierilor colective , art.70 din Codul muncii instituie obligatia de a comunica notificarea intenţiei de concediere colectivă către autorităţi (ITM, AJOFM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare locuri de munca vacante mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la ... (vezi toată discuția)
Concediere art. 65 al. 1 codul muncii gigelius1 gigelius1 Bună ziua Vă rog frumos lămuriți-mă și pe mine într-o problemă. Angajatorul este obligat să solicite sprijinul AJOFM, în vederea redistribuirii ... (vezi toată discuția)
A primit cineva amenzi de la ajofm? ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Am dorit sa inchei o conventie pentru angajare absolvent, am contractul de munca inreg la ITM, iar cand am ajuns la AJOFM am fost amenintata cu o ... (vezi toată discuția)