avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art. 65 al. 1 Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art. 65 al. 1 Codul muncii

Bună ziua
Vă rog frumos lămuriți-mă și pe mine într-o problemă.
Angajatorul este obligat să solicite sprijinul AJOFM, în vederea redistribuirii unui salariat concediat cu art. 65, al. 1/Codul muncii?
Dacă da, în ce condiţii? Unde sunt prevăzute acestea?

Vă mulțumesc
Giges Goru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 13 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
La concedierea individuala angajatorul nu are obligatia instiintarii ITM si AJOFM.

ART. 10 - Legea somajului nr. 76/2002 actualizata
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.

Nu exista insa obligatia anuntarii lor daca acestea se desfiinteaza, pentru ca deja nu mai vorbim de vacantare ci de eliminarea lor.
Niciun text de lege nu prevede obligatia mentionata de dvs in sarcina angajatorului in situatia concedierii individuale in baza art.65 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esti obligat sa anunti ajofm cand se desfiinteaza un post? ginutz_a ginutz_a BUna ziua! Societatile pe actiuni, sunt obligate sa anunte AJOFM cand se restructureaza un post? Multumesc! (vezi toată discuția)
Comunicare locuri de munca vacante mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la ... (vezi toată discuția)
Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)