avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale intampinarea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

intampinarea

Buna ziua,
Am fost dati in judecata de o societatea la care avem soldul 0. Trebuie sa formulez intampinarea si nu stiu cum. Ma ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 12:37, 10 Septembrie 2010
Este simpu....specificati baza legala si motivele intampinari...cu alte cuvinte va aparati la acuzatiile care vi se aduc si cereti si daune morale sau...eu spun sa consultati un avocat....aveti putine date descrise in subiect respectiv speta
Conform art. 115 C.proc.civ. intampinarea va cuprinde:
a) exceptiile de procedura ce paratul ridica la cererea reclamantului
b) raspunsul la toate capetele de fapt si de drept ale cererii
c) dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere
d) semnatura.
Intampinarea nu se timbreaza si va fi depusa cu cel putin 5 zile inainte de termenul fixat pentru judecata, iar in procesele urgente, cu cel putin 3 zile. Intampinarea va avea cuprinsul prevazut de art. 115, mentionandu-se si datele aratate la art. 720 ind. 3 alin. 1 lit. a si b C.proc.civ.
in intampinare trebuie sa aratati ca soldul este 0 fata de acel creditor si sa aduceti dovezi in acest sens, adica copii ale chitantelor, op-urilor sau alte instrumente de plata

cereti respingerea actiunii intrucat a ramas fara obiect, si cererti sa se se respinga si capatul de cerere cu privire la cheltuielile de judecata intrucat actiunea nu a fost introdusa din culpa dvs
trebuie sa platesc taxe ceva pt depunerea intampinarii?
nu, nu trebuie sa platiti nicio taxa, o depuneti si atat

aveti grja sa mentionati termenul, nr de dosar si instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Farmulare raspuns lilicrin lilicrin Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)
Model intampinare instanta gigiraut gigiraut Buna seara,am o datorie la intretinere si penalitati aferente pentru care sunt citat la tribunal pe 12 Mai 2010.Nu contest nimic.Trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)