avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu ingrijire si crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu ingrijire si crestere copil

buna ziua,
in luna octombrie mi se termina concediul de ingrijire si crestere copil .
firma la care am lucrat inainte de a intra in concediu este obligata sa ma primeasca inapoi ?(firma exista inca) dak ma intorc inapoi ma poate da afara imediat ? sau cum ar trebuii sa procedez?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: c_hostiuc , utilizator 10:36, 14 Septembrie 2010
1. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau de concediu legal platit pentru îngrijirea copilului în varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
Pentru alte motive puteti fi concediata.
puteti fi concediata dar numai cu indeplinirea conditiilor legale, inclusiv termenul de preaviz in situatia in care concedierea nu vizeaza motive care tin de salariat.
avocat Cristina Popescu
Buna ziua!
am o mare rugaminte la dumneavoastra:
Sunt in ccc pana la doi ani, in 8 oct trebuie sa reiau activitatea, insa copilul necesita ingrijire in continuare, concediul de la medic specialist mi se elibereaza pe 4 oct, dupa care trebuie sa trecem pe la comisie, precizez ca sunt functionar public.
Rugamintea mea este in cazul acesta ce fel de cerere trebuie sa fac in termen de 15 zile inainte de reluarea activitatii, ce documente trebuie sa prezit la unitate in caz de suspendare pentru a beneficia de ccc pana la 3 ani?
Va multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile salariatului dupa concediu ingrijire copil cbkiki cbkiki Buna ziua as dori sa aflu daca se poate ce drepturi are o mamica salariata care se intoarce la serviciu dupa perioada de 2 ani de concediu ingrijire ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in momentul intoarcerii din concediul pentru cresterea copilului mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com ma puteti ajuta,va rog, cu un raspuns: care sunt obligatiile angajatorului fata de angajatul caruia i s-a terminat concediul pentru cresterea copiluli? (vezi toată discuția)
Conditii revenire din concediu ingrijire copil biancad biancad Ma puteti ajuta sa aflu daca exista vreo conditie pe care firma mi-o poate pune in cazul in care vreau sa revin din concediu ingrijire copil (am 2 copii si ... (vezi toată discuția)