Ma puteti ajuta sa aflu daca exista vreo conditie pe care firma mi-o poate pune in cazul in care vreau sa revin din concediu ingrijire copil (am 2 copii si s-au adunat cam 3 ani de cand sunt in concediu). Doresc sa revin pe acelasi post si stiu ca dpdv legal am acest drept. Totodata exista o conditie ca la un anumit interval de la revenire (ex. 1 luna) firma sa ma evalueze si apoi sa decida daca pot intradevar sa am aceleasi responsabilitati ca inainte sau poate lua o decizie ulterior?
Angajatorul este obligat sa va ofere acelasi post pe care erati angajata inainte de concediul pentru cresterea copilului, dar si dumneavoastra trebuie sa corespundeti profesional acelui post.
Angajatorul este obligat sa va ofere acelasi post pe care erati angajata inainte de concediul pentru cresterea copilului, dar si dumneavoastra trebuie sa corespundeti profesional acelui post.
Ce inseamna "dar si dumneavostra trebuie sa corespundeti propfesional acelui post".
Trebuie sa sustin un concurs, o examinare, o evaluare?
Ce se intampla in cazul in care "nu corespund acelui post"?
Este obligatoriu ca la revenirea din concediu crestere copil sa reveniti pe acelasi post cu salariul corespunzator prevederilor legale in vigoare la data intoarcerii. Pentru asta dvs trebuie sa faceti o cerere si sa va prezentati la munca.
1. CCMUNN pe anii 2007-2010 spune:
Art.76 (3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
2. Dupa aceste 6 luni, daca nu v-ati adaptat, uteti fi concediata si pentru motivul de necorespundere profesionala.
3. Angajatorul poate decide sa va evalueze si apoi sa hotarasca ce va face.
4. Dar de ce va ganditi la ce e mai rau? Poate angajatorul vrea sa va pastreze dar si dvs. trebuie sa dati dovada ca vreti sa reveniti la forma profesionala de dinainte de nastere.
Succes!
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Revenire din cic
anca13
buna ziua.
o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)