buna,
sunt avocat stagiar si as avea o intrebare referitor la impozitul pe venit care se plateste la finante.Eu pana acuma nu am realizat nici un venit, si nu stiu cum se procedeaza in cazul asta. Ce se declara la finante? Se depune declaratie cu lipsa venit, din care sa reiasa ca nu am realizat nici un venit pana acuma, sau cum se procedeaza?
multumesc mult
In mod normal esti stagiarul unui avocat indrumator. Ai incheiat cu el, fie un contract de colaborare, fie unul de salarizare in interiorul profesiei, conform articolului 282 din statutul profesiei. Conform art. 283 din acelasi statut, acest contract - indiferent de forma pe care ati ales-o tu si indrumatorul tau - mentioneaza obligatia de a ti se asigura venitul minim garantat pe economia nationala, distinct de veniturile tale ocazionale asigurate din asistenta judiciara pentru care ai fost desemnat de serviciul de asistenta judiciara al baroului (daca ai avut pana acum oficii).
Cu acest contract ai fost la administratia financiara si te-ai inregistrat ca platitor de impozit pe venituri obtinute din activitati independente, ai primit CIF-ul....chestii din astea.
Ei bine, in functie de acest venit declarat, convenit intre tine si maestrul tau, vei plati impozitul, cotele baroului si casei de asigurari, cei 5,5% pentru sanatate si, in general, toate "fericirile" astea. Si asta se intampla chiar daca, in fapt, tie maestrul nu-ti da niciun ban ci dimpotriva - i-ai dat tu lui (asa cum se intampla in multe cazuri, din pacate).
Daca mai obtii si alte venituri (sa le numim ocazionale), la anul se va regulariza toata situatia ta financiara.
Succes!
Beth, multumesc de raspuns, detaliez un pic
da, m-am inregistrat la administratia financiara,dar nu am declarat nici un venit.
Doar m-am inregistrat si atat.La barou platesc cota minima, de cand m-am inscris,nimic in plus, si sunt inscris in barou de 1 an si cateva luni.
Eu nu am avut nici un venit, ci doar venitul minim garantat pe economia nationala, atat, nimic mai mult , si nu stiu si dupa acest venit minim, se plateste impozit?
Multumesc mult!
Avocat indrumator
wildcat
Buna ziua tuturor.M-am inregistrat de curand pe site si urmaresc discutiile de pe forum...Sunt proaspat intrata in Barou si caut un raspuns la urmatoarea ... (vezi toată discuția)