avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... schimbare de domiciliu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

schimbare de domiciliu

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

Schimbarea domiciliului inseamna o noua carte de identitate sau viza de flotant?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:48, 9 Septembrie 2010
Buna dimineata !
Schimbarea domiciliului presupune eliberarea unei noi CI care sa reflecte aceasta schimbare .....:D
1. Din Norma de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 46. - Nu constituie schimbare de domiciliu intr-o alta localitate, in situatia prevazuta la art. 75 din lege, daca localitatea unde persoana se incadreaza in munca apartine aceleiasi unitati administrativ-teritoriale: comuna, oras, municipiu sau sectoarele municipiului Bucuresti.
2. Adica nu se poate schimba adresa pe pe strada X pe strada Y din aceeasi localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua salarii compensatorii sau nu? kadilus kadilus buna ziua! as avea si eu o intrebare legata de somaj, eu sunt inca in somaj si zilele astea mi-am gasit loc de munca, eu stiu ca daca ma angajez la o ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare/recalificare pentru absolventii de studii superioare promotia 2010 ovidiuth ovidiuth am terminat anul acesta facultatea si nu am reusit sa imi gasesc inca un loc de munca si vreau sa imi depun dosarul pentru acordarea ajutorului de ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare - schimbare domiciliu sorin07 sorin07 Am o problema, nelamurire. E art. 75 din legea nr. 76 / 2002, persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de somaj se încadrează, ... (vezi toată discuția)