avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Returnarea garantiei dupa incheierea perioadei de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Returnarea garantiei dupa incheierea perioadei de inchiriere

Salutare,
Am avut inchiriata o garsoniera. La inceput am platit ca si garantie chiria pe inca o luna. Contractul a fost facut initial pe 6 luni si nu a mai fost prelungit, iar eu am stat in imobil aproximativ 1 an (timp in care am platit chiria luna de luna). Din pacate nu am nicio dovada a platii lunare sau a garantiei.
Contractul respectiv, din cate imi dau seama nici macar nu a fost inregistrat, pt ca proprietarul nu mi-a adus nicio copie dupa inregistrarea luni stampilata.
In urma plecarii mele din imobil, proprietarul a spus ca retine banii pana vine ultima factura si imi va returna diferenta dupa ce va plati ultima factura care era pt mine. Ultima era intretinerea si a ramas sa ne vedem amandoi la intretinere sa vedem ce mai e de platit si sa-mi dea diferenta.
M-a sunat in ziua in care trebuia sa ne vedem, cu cateva ore inainte si mi-a spus ca a platit el si nu mai ne vedem in ziua respectiva, ci intr-o alta zi si am fixat pt o duminica. Duminica respectiva n-a mai putut el, ca tocmai venise de undeva si pleca in alta parte, dar luni, cand vreau eu ne vedem. Luni n-a mai avut cine raspunde la telefon. Marti am inceput sa insist cu sunatul la telefin si dupa cateva insistente, am primit SMS de la el ca e plecat in strainatate si se intoarce dupa 04.09 (adica dupa vreo 2 sapt). In acea sambata am insistat de cateva ori bune, duminica deloc, iar luni aproape din 30 in 30 minute. Dupa cateva ore imi raspunde cineva si spune ca e din celalalt capat al tarii si ca acel telefon a fost gasit de el. Am inceput sa-l intreb cate ceva (ce o sa faca el cu telefonul etc.) si a inceput sa se balbaie. Normal ca intuesc ca era langa proprietarul garsonierei.
Pana azi nu s-a mai intamplat nimic.
Ce dovezi am eu ca am stat acolo? Nu prea am, toate chitantele i le-am predat, dar cand plateam intretinerea, doamna de acolo imi trecea si numele meu pe chitanta.
Acum sta altcineva acolo si-mi trece prin cap sa ma duc sa-i cer lui "noul" nr de tel si daca il are pe acelasi sa-l avertizez ca e posibil sa-si ia teapa cand pleaca de acolo.
Cel mai recent răspuns: Lucrix , utilizator 14:46, 9 Septembrie 2010
Mai aveti contractul de inchiriere?...
Mergeti la administratia locatarilor si rugati-o sa va dea copii de la platile facute , unde aparea numele Dmv
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
Contractul (nestampilat de vreo autoritate) il voi cauta intre bagajele nedesfacute inca.
Si dupa ce iau acele copii ale chitantelor, ce pot sa fac cu el? Unde merg?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fostul proprietar Claudiu_Daniel Claudiu_Daniel Buna ziua, vreau sa incep prin a va spune ca am stat cu chirie timp de 9 luni in Bucuresti fara contract la fisc, platindu-i acestuia 1 luna chirie + ... (vezi toată discuția)
Recuperarea garantiei depuse de chirias la inchirierea unui apartament koronna koronna Buna ziua, Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Acum un an o persoana a incheiat un contract de inchiriere pe durata de 8 luni, pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Proprietarul m-a dat cu forta afara din apartament ladyx ladyx buna ziua zilele trecute mai exact joi seara in intrevalul orar 7-8 seara la usa aprtamentului unde locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si cei doi copii a ... (vezi toată discuția)