avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru judiciar de 10 %
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru judiciar de 10 %

Buna ziua ! In cazul in care reclamantul castiga procesul , are cum sa mai recupereze taxa de timbru judiciar de 10 la suta de exemplu pentru o cerere in revendicare la un teren de vreo 30;000 d euro sa zicem ai de plata intre 35-40 de milioane de lei vechi . mai exista vreo sansa sa fie recuperati acesti bani prin invocarea cheltuielilor de judecata de exemplu sau orice alta chestie?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:05, 9 Septembrie 2010
buna ziua.
sa nu exageram cu cuantumul taxei de timbru.
se pot recupera aceste cheltuieli daca s-au solicitat cheltuieli de judecata.
legea ii da dreptul la finalul procesului sa ceara acordarea cheltuielilor de judecata respectiv: taxa timbru, onorariu avocat si alte cheltuieli facute in decursul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata daniella28 daniella28 buna ziua,cand se cer cheltuieli de judecata ce inseamna onorariul avocat dat de tine sa il recuperezi sau alte cheltuieli?si cand se castiga,in ce caz?daca ... (vezi toată discuția)
Pretentii inabledea inabledea In urma cu 4 ani vecinul meu s intabulat fals cu 35 de persoane decedate, unde judecatorul care ajudecat a fost nasul de cununie a fetei vecinului:(( ( noi ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)