avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noi taxe si impozite in domeniul transferului de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noi taxe si impozite in domeniul transferului de proprietate al imobilelor

Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune foarte importanta pentru mine!
In mai am semnat un antecontract pentru achizitionarea unui apartament intr-un complex rezidential, achitand un avans de 30% din valoarea imobilului.
In acest antecontrat se specifica ca pretul imobiului este ferm si nemodificabil. In prezent ni s-a oferit posibilitatea renuntarii la finisajele oferite de ei, prin urmare intervine o modificarea a valorii imobilului si va trebui sa facem un act aditional la antrecontractul de vanz/cump.
Ceea ce e foarte ciudat e faptul ca in acest aditional este trecut urmatorul lucru:"Pretul este ferm, dar se poate modifica in situatia in care autoritatile, prin acte normative, majoreaza sau introduc noi taxe si impozite in domeniul transferului de proprietate al imobilelor".
Stiu ca de la 1 ianuarie se modifica codul fiscal, dar nu stiu exact cat o sa ma coste pe mine daca semnez acest act aditional. Trebuie sa mai mentionez ca vanzatorii sunt persoane fizice, unul este cetatean turc cu resedinta in Romania iar cel de-al doilea cetatean roman.
Va multumesc si astept raspunsurile voastre care sper ca ma vor ajuta sa iau decizia corecta!
Cel mai recent răspuns: dorinailie , utilizator 15:25, 15 Noiembrie 2007
Nu trebuie sa acceptati o astfel de clauza...
Pretul e pret ...fix... si taxele si impozitele (care de regula se raporteaza la pret) sunt alta poveste.
Cam ce ar vrea vanzatorii? Sa le platiti si impozitul pe venitul din transferul dreptului de proprietate?
Ce vor sa faca exact nu stiu! Nici nu cunosc codul fiscal ca sa deslusesc toate smecheriile lor. Probabil ca daca de la 1 ianuarie 2008 aceste impozite or sa creasca vor sa ne impute noua (cumparatorilor)diferenta din 2008 fata de 2007. Dar eu nu stiu cat o sa fie acesta crestere a impozitului!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2007
dorinailie, utilizator
si eu ma aflu in exact aceeasi situatie. cred ca vorbim de acelasi complex rezidential( de fapt sunt sigur). Si mie mi se par outrageous aceste noi clauze. din ce am studiat eu, in momentul de fata vanzatorul ar trebui sa plateasca 3% din valoarea tranzactiei pt valoare < 200.000RON, sau 6000 RON + 2 % din tot ce depaseste 200.000RON, daca pretul este > 200.000RON.
Acum, nu stiu daca se pregateste ceva pentru 2008, am cautat zile intregi p net si nu am gasit nimic concludent.
Oricum, cred ca prin aceasta clauza se incearca imputarea cumparatorului sa platesca taxa mentionata mai sus sau stiu eu ce alte taxe se vor introduce din 2008.
este cineva care sa ne poata ajuta???
Impozitele ramin la fel si in 2008
Da florin probabil vorbim despre acelasi complex. Si eu am tot cautat pe net ceva care sa ma ajute sa decoper ce vor ei sa obtina prin aceasta clauza dar nu am gasit mai nimic. Oricum nu mi se pare corect sa ne puna pe noi sa ii platim impozitul pe venit (daca asta se vrea) si din pacate nu am pe nimeni (specialist) care sa ma ajute in aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ioanaclopotaru ioanaclopotaru Buna seara!Parintii mamei mele au decedat,tatal acum 3 ani iar mama acum o saptamana!La parinti sunt 4 frati,dar numai dupa mama pentru ca fiica cea mare este ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare apartament nou ciprianr ciprianr Buna ziua Anul trecut, mai exact in octombrie 2007, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential nou. ... (vezi toată discuția)