avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrie

Fratele meu a facut un credit de nevoi personale in data de 05/2005 si nu a mai putut rambursa creditul in intregime.A primit o somatie de plata cu titlul de executare silita in data de 01/2009 iar in data de 02/2010 a primit alta somatie.Astazi a primit un telefon de la o firma de recuperare ca sa cada la o intelegere amiabila si sa plateasca in rate imprumutul.Am citit ca dupa 3 ani se prescrie creanta, dar si ca exista anumite cazuri in care se intrerupe acea prescriere.Nu am inteles foarte bine si v`as ruga daca se poate sa ma lamuriti si pe mine.Daca in tot acest timp el a primit in fiecare an cate o somatie de plata asta inseamna ca termenul de prescriptie s-a intrerupt?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 08:25, 10 Septembrie 2010
Da, ter,mmenul s-a injterupt si curge un nou termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Executare silita romeo_sms romeo_sms buna ziua, mama a facut un credit in data de 28.02.2006 un credit de nevoi personale cu rate lunare pe 5 ani.am inteles ca in ziua de azi contractele de nevoi ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)