avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lipsa probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lipsa probe

conform caror art din Cp sau Ccp se pot invoca lipsa probelor ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:09, 9 Septembrie 2010
Aprecierea probelor se face de organul de urmarire penala sau de instanta de judecata, dupa ce examineaza toate probele administrate, pentru a afla adevarul. Nici o proba nu are o valoare stabilita dinainte.
In Cpp nu veti gasi un articol care sa prevada expres lipsa probelor. In schimb, invinuitul sau inculpatul are dreptul de a proba lipsa lor de temeinicie, conf. art 66 Cpp.
Un dosar penal se intocmeste daca exista cel putin indicii temeinice pe baza carora rezulta presupunerea rezonabila ca persoana fata de care se efectueaza acte premergatoare sau de urmarire penala,a savarsit fapta.
Cu privire la insuficienta sau lipsa probatoriilor care ar fi trebuit adiministrate atat in timpul urmaririi penale cat si in timpul cercetarii judecatoresti se vor pronunta organul de urmarire penala cu ocazia solutiei pe care o va propune prin referatul de terminare sau neincepere a urmaririi penale,procurorul prin ordonanta sau rechizitoriu,dupa caz,si instantele judecatoresti de diferite grade de jurisdictie prin hotarari judecatoresti
Daca sunteti parte,prin cerere,dvs,puteti solicita in scris sau/si oral,personal sau prin avocat , constatatrea respectivelor situatii
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!maine am proces Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu daca procurorul schiba incadrarea juridica din 291 Cp in 290 Cp si 292 Cp cu aplic.art.33 lit.a Cp trebuie sa cheme patrea vatamata sa-i aduca la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Prelungirea arestarii preventive mariuscostel mariuscostel Prelungirea arestarii preventive,in cursul cercetarii judecatoresti,in lipsa dosarului cauzei,este una legala?Poate fi invocata nulitatea absoluta,prevazuta de ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda administrativa aplicata netemeinic ocf ocf In urma cu 10 ani am primit o amenda administrativa pentru Art. 256 C.P. (primire de foloase necuvenite), rezolutia procurorului sunand asa: In data de ... (vezi toată discuția)