avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

As dori sa stiu care e cea mai buna si simpla metoda prin care un om ar putea lasa o proprietate unui minor in varsta de 16 ani?
Se poate face testament daca e minor?
Care ar fi costurile necesare pentru intocmirea unui testament?(aproximativ):)
Cel mai recent răspuns: Ady00pk , utilizator 13:49, 11 Septembrie 2010
Cazul meu: tata - bunicul, vinde nepotilor, iar eu - fiul am ramas cu cele 3/8 de la mama.

Fiul D-voastra este de acord ca partea ce-i revine din partea mamei - decedate sa o dea fiului - nepotul D-voastra?

Multe se pot intampla!
legea va permite sa faceti un astfel de act.
Nu,tatal nu doreste ca fiul lui(nepotul bunicului) sa primeasca proprietatea de la bunic.Nu imi pasa ca fiul bunicului are 3/8 din partea sotiei decedate a bunicului.Eu doresc sa stiu daca se poate ca bunicul sa faca un testament doar pe partea lui de proprietate fara sa fie nevoie de acordul sau interventia fiului bunicului.
Inca o intrebare: Daca minorul ar face 18 ani ar putea bunicul sa ii faca act de vanzare-cumparare pentru ca apoi minorul sa aiba toata proprietatea pe numele lui?Sau si atunci cand bunicul doreste sa vanda proprietatea trebuie sa intervina si fiul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Testament intre soti cotynela cotynela =D>intre mine si sotul meu este facut un testament ca ne lasam unul altuia la moarte tot ce se gaseste atunci,nu avem copii impreuna, iar in situatia daca ... (vezi toată discuția)