buna ziua! numele meu este simona si as dori daca se poate sa mi raspuneti la o intrebare.
am din 2003 o asociatie familiala si as dori sa stiu daca beneficiezi de indemnizatia de crestere a copilului. mentionez ca o sa nasc la inceputul lunii aroilie 2008.
va rog din tot sufletul sa mi raspundeti. multumesc anticipat.
simona_lary@yahoo.com
multumesc mult.
Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu
modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituridin activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.