avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie pentru crresterea copilului pan ala 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie pentru crresterea copilului pan ala 2 ani

buna ziua! numele meu este simona si as dori daca se poate sa mi raspuneti la o intrebare.
am din 2003 o asociatie familiala si as dori sa stiu daca beneficiezi de indemnizatia de crestere a copilului. mentionez ca o sa nasc la inceputul lunii aroilie 2008.
va rog din tot sufletul sa mi raspundeti. multumesc anticipat.
simona_lary@yahoo.com
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 14 Noiembrie 2007
Începând cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 800 lei (RON).
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu
modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituridin activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia cresterea copilului rodi_ali rodi_ali Am si eu o nelamurire. Nu lucrez momentan nicaieri, si am ramas insarcinata. ce pot face pt. a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani Dana_y Dana_y Buna ziua, Sunt persoana fizica nu lucrez dar cotizesc lunar la casa de pensii,somaj si casa de sanatate . Care sunt sansele de a putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/posnatal mihaela zarnescu mihaela zarnescu Buna seara, as vrea sa imi spuneti daca sotul meu poate beneficia de indemizatia de crestea copilului in cazul in care el cotizeaza la casa de asigurari ... (vezi toată discuția)