avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neprezentarea unui mostenitor la taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neprezentarea unui mostenitor la taxa de succesiune

In urma decesului matusii mele a ramas o casa si un teren . Matusa mea nu a avut copii si nu a fost casatorita niciodata. A avut 2 frati care au murit inaintea ei si care au fiecare cate doi copii. Deci au ramas 4 mostenitori ; eu , fratele meu si alte 2 verisoare . Eu m-am pus de acord cu fratele meu si cu una din verisoarele mele ca eu sa ii despagubesc si sa raman eu cu proprietatea dar cealalta verisoara nu vrea sa comunice cu noi si nu vrea sa se prezinte la taxa de succesiune . CE pot sa fac pentru a dezbate succesiunea si sa o despagubesc?
In primul rand se face la notarul de la ultimul domiciliu al defunctului, cerere pentru deschiderea succesiunii. La data fixata de notar trebuie sa se prezinte toti succesori. Daca nu va veni verisoara atunci doar prin instanta veti putea face dezbatarea succesorala.
Formulati actiune de partaj in instanta
in contradictoriu cu toti mostenitorii.
Lipsa unuia duce la nulitatea partajului.
Puteti invoca ca verisoara nu a acceptat in
termen de 6 luni de la data decesului succesiunea!
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
@doncen

Mesajele dumneavoastra sunt ireverentioase si incalca, in mod vadit ,regulamentul acestui forum.
Propun stergerea celor care incalca regulile pe care trebuie sa le respectam toti , indiferent de calitatea pe care o avem aici.
Nu sunteti jurist, daca doriti sa participati la diverse discutii , este o sectiune special creata in acest sens.

Multumesc pentru intelegere.
Daca veti mai continua sa raspundeti userilor in aceasta maniera , propun banarea dumneavoastra.
buna ziua.
puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect partajul succesoral si iesirea din indiviziune.
fiecare capat de cerere se taxeaza cu 3% din valoarea masei succesorale.
impotriva respectivei verisoare , puteti invoca prescriptia dreptului de optiune succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)
Refuzare prezentare succesiune AnaMihai1 AnaMihai1 Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si ... (vezi toată discuția)