avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

buna ziua
am si eu o problema legata de un angajat.acesta refuza sa mai vina la servici dar nici nu vrea sa-si faca o cerere de preaviz sau demisie. am inteles ca trebuie sa fac o cercetare disciplinara care sa contina unele elemente (art.267-268 c.m.). ma gandesc ca respectivul poate sa-mi vina cu concediu medical si atunci...
dar ce articol incalca , cu absentele nemotivate? cate trebuie sa fie ca sa pot sa-l invoc? sau ce sa fac?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:20, 15 Noiembrie 2007
Se poate face direct adresa prin care sa fie comunicata data, ora si presoana cere face cercetarea disciplinara si daca salariatul se prezinta cu un C.M. nu este nici o problema acesta motiveaza absenta si salariatul isi reia activitatea. Sotia nu are nici o calitate ina justifica absentarea sotului la servicvi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara - fara confirmare de primire? ralumat ralumat Buna seara! Unul dintre angajatii firmei la care lucrez lipseste nemotivat de la inceputul anului. Jobul sau este unul de vanzari, in zona in care ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cili1959 cili1959 Dupa cat timp se poate recurge la desfacerea contractului de munca pentru un salariat care lipseste nemotivat de la locul de munca ? Multumesc frumos . (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)