In 2009 vand o casa cu toate contractele aferente;acum in 2010 ma trezesc ca trebuie sa platesc consumul la electrica al casei vandute pt ca proprietarul actual nu si-a schimbat contractul;Ce trebuie facut ca sa-mi recuperez banii platiti pt consumul actualului proprietar?de la electrica imi spun ca trebuie sa platesc consumul pentru toate contoarele pe contractul meu altfel intrerup alimentarea la toate;actualul proprietar(apropo este director cu securitatea de la Carrefour)nu vrea sa plateasca zice sa-l dau in judecata pentru 810ron;pana acum 2 luni si-a platit consumul...nu stiu cum ajungeau facturile la el desi erau pe numele meu,dar de cand si-a instalat piscina si aer conditionat nu mai plateste...
Care sunt pasii de urmat pana sa-l dau in judecata?
In cazul unei actiuni in instanta avand ca obiect obligatia de a da sau a face, este necesara o notificare de punere in intarziere prin intermediul careia, in baza art.1079 Cod civil, sa-i puneti in vedere pretentiile dumneavoastra si sa-i acordati un termen pana la care sa va achite obligatiile.In caz contrar veti depune actiune in instanta.
Actiune la care veti anexa dovada comunicarii notificarii de punere in intarziere argumentand faptul ca ati incercat pe cale amiabila solutionarea acestui diferend insa nu ati ajuns la nici un consens.