revin cu problema mea cu ceva lamuriri..mi s-a redus norma la jumatate in urmatorul fel: norma e redusa de la 1 septembrie si eu am fost anuntat pe 9 septembrie pana atunci muncind in conditii normale...Nu am fost anuntat (banuiesc ca trebuia sa fiu anuntat cu anumite zile inainte)..Nu mi s-au prezentat motivele reducerii de norma..Mai sunt inca 4 persoane care lucreaza ca personal auxiliar in scoala un sunt angajat.. ma gandesc ca legal si corect era sa se faca concurs. As putea sa contest decizia in instanta?
pai mi s-a spus telefonic ieri in data 9 septembrie ..si azi in 10 dupa ce am inceput sa contest mi s-a dat o instiintare care precizeaza urmatoarele: Prin prezenta va comunicam ca incepand cu data de 01.09.2010 vi se reduce 1/2 din post art 65(1) din codul muncii
"Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
Nu suna prea bine instiintarea respectiva in ceea ce ma priveste este clar ilegala.
Ati intrebat cum ramane cu ce ati lucrat in plus in perioada 01.09 - 09.09.2010? cand ati lucrat 8ore/zi
nu ma leg de programul de munca pentru ca acolo era mai speciala situatia au fost zile cand lucram mai mult de 8 ore petrnu varuit etc etc si zile cand lucram mai putin..ideea e ca nu ma derajneaza foarte mult faptul ca mi-au taiat salariul ci modul prin care s-a procedat..mi s-a taiat de la 4 mil la 2 iar prin somaj as lua peste 4 mil..Dar am fost umilit ca directorul sa-si tina lingaii langa el..din raspunsul dumneavoastra inteleg ca am sanse bune sa castig in instanta si sa cer despagubiri: pentru a fi platit pentru perioada in care nu am fost anuntat cu norma intreaga..si daune morale pentru faptul ca am fost umilit luandu-ma de fraier si lasadu-ma o jumate de luna sa lucrez cu juma de plata eu stiind ca am norma intreaga..multumesc