avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o casa

In anul 2005 am cumparat o casa si terenul aferent de la copii mei care au emigrat si acum sunt cetatenii tarii respective.In actul de vinzare cumparare au trcut iar eu nu am citit clauza de uzufruct viager.Eu si sotia vem peste 60 ani ,iar ei au 40 ani.Intrebarile mele sunt
Pot vinde casa daca exista aceasta clauza?
Cumparatorul poate sa cumpere si sa nu aiba ulterior probleme?
Trebuie eventual sa cer acceptul lor sa vind?
S-au trbuie sa dau in judecata sa anulez clauza respectiva pe motiv ca ei sunt tineri ,iar noi batrini si in nici un caz natural noi vom murii intii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:35, 10 Septembrie 2010
Prin contractul pe care l-ati incheiat nu ati obtinut un drept de proprietate ci doar un drept de uzufruct (dezmembramant al dreptului de proprietate) care nu va permite sa vindeti ulterior bunul nici macar cu acordul copiilor. Aveti doar posibilitatea de a ceda beneficiul dreptului de uzufruct insa nu veti putea niciodata sa transmiteti dreptul de proprietate. Nu veti putea sa dati in judecata copiii pe motiv ca ei sunt tineri si dumneavoastra batrani pentru a anula clauza. Este greu, aproape imposibil sa anulati acum acel contract, sau clauza, intrucat prin semnarea actului v-ati dat consimtamantul liber si neviciat, faptul ca nu ati citit cu atentie contractul, desi aveati aceasta obligatie, nu constituie motiv de nulitate. Singurii care pot sa vanda in aceasta situatie sunt copiii=proprietarii.
nu puteti vinde casa.dvs aveti un drept total de folosinta si un drept restrans de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare cumparare buniculmiti buniculmiti Sintem in virsta de peste 65 ani si eu si sotia.Am cumparat de la copii mei care au emigrat in SUA casa si terenul.Cind am semnat contractul eu nu lam citit ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager rodicaboian rodicaboian Speta este urmatoarea: am primit prin donatie, impreuna cu fratele meu, un apartament de la mama noastra. In actul de donatie este mentionata clauza de ... (vezi toată discuția)
Protectia nudului proprietar fata de uzufructuarii viageri mmgserver mmgserver Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu parintii un imobil prin act de vanzare-cumparare: parintii in calitate de uzufructuari viageri si eu in calitate de ... (vezi toată discuția)