avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expropriere

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu legea exproprierii sau sa ma lamuriti daca, primarul comunei unde am un teren intravilan, a dat o hotarare a consiliului local, sa donam cu act autentic catre comuna 10 m din teren pentru a face o sosea ce va tine aproximatix 1 km ( cel mult ). Sunt obligata sa cedez fara a fi despagubita in nici un fel??? in hotarare se specifica , ca nu voi fi despagubita si sunt obligata sa cedez altfel nu-mi da autorizatie de constructie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:44, 10 Septembrie 2010
expropierile pentru cauza de utilitate publica urmeaza a fi despagubite de cei in drept. solicitati primarului lamuriri in aceasta privinta.
Daca donati, se considera ca o faceti de bunavoie si nu veti primi nici un ban. Consiliul local trebuie sa adopte o hotarare de expropriere pentru cauza de utilitate publica, in care se vor mentiona suprafetele si despagubirile propuse (se stabilesc in urma unei expertize, nu ca asa vrea primarul). Daca nu va convine suma propusa, puteti sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare teren in folosul comunitatii flo1982 flo1982 primarul comunei agigea a dat o hotarare locala , sa donam in folosul comunitatii cu act notarial fara a cere despagubiri, 10 m din terenuri intravilane pt a ... (vezi toată discuția)
Utilitatile altora pe terenul meu batzik batzik Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea: Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care ... (vezi toată discuția)
Dezpropietarire fortata Cristea_m Cristea_m Buna ziua,sunt posesorul unui teren de 400m/2 care se afla pozitionat intre doua strazi ,care conform avizului dela comisia pt fluenta traficului urmeaza sa ... (vezi toată discuția)