avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acte necesare pentru 30% din indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acte necesare pentru 30% din indemnizatia de somaj

Buna ziua. La firma la care lucrez se angajeaza o persoana care vine din somaj. Pt. a beneficia de 30% din indemnizatia de somaj trebuie depuse niste acte la ag. de somaj unde angajatul are domiciliul si anume :
-copie xerox contract de munca+original
-adev. eliberata de firma din care sa rezulte ca angajatul nu a mai fost in rel. de munca cu firma in ultimii 2 ani , acte pe care le-am mai eliberat si altor angajati
-adev. eliberata de firma din care sa rezulte prezenta angajatului pt. fiecare luna lucrata???????? este prima data cand mi se cere asa ceva. Sunt cam nedumerita in ceea ce priveste aceasta adeverinta. Adica trebuie sa le trimit un pontaj cu angajatul respectiv????
Poate ma lamureste cineva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 14:44, 10 Septembrie 2010
Daca ati fi intrebat la Agentia de Somaj v-ar fi spus cum se face o asemenea adeverinta. Ea arata asa:

S.C._______________________SRL Nr.__________/_______________
Sediul_______, _______________
RC: J29/________ CUI: RO_________
Tel/Fax: 0244……

ADEVERINTA

Se adevereste prin prezenta ca dl/dna _____________________________
CNP __________________ este angajatul(a) societatii noastre cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata (determinata de la __________ la _____________) .
Pe luna ______________ 20 _____ a lucrat cu program de ______ ore/zi, cu frecventa de_____________________________________ .

Se elibereaza prezenta spre a-i servi la AJOFM/ALOFM ______________ .

ADMINISTRATOR,
Daca v-a cerut adeverinta, trebuie sa le trimiteti adeverina, nu fisa de pontaj, pentru ca prostia este mare in Ro.

Cf. Ordonantei 33 din 2002, prin adeverinta in sensul prezentei ordonante se intelege documentul prin care se atesta un drept sau un fapt. Avand o o fisa de pontaj puteti trimite o adeverinta de genul: prin prezenta se adevereste ca dl. a fost prezent la serviciu in luna... dintr-un nr. de .......... zile, ............ zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar prima de instalare radu 72 radu 72 Buna ziua,am si eu o nelamurire referitoare la modelul de adeverinta de salariat pe care trebuie s-o duc lunar la AJOFM....mentionez ca am fost la agentie si ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare madara madara Am depus dosarul pentru prima de instalare. Mi s-a primit dosarul dar nu am primit nici un nr de intrare sau asa ceva, in schimb mi s-a solicitat sa aduc la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru concediu medical Blancy Blancy Buna ziua, E o anumita adeverinta tip ce se elibereaza de angajator pentru obtinerea certificatului de concediu medical? Dar pentru spitalizare, tot ... (vezi toată discuția)