avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Medic pensionar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Medic pensionar?

Buna ziua. As dori sa va expun urmatoarea problema: sunt persoana fizica si doresc sa deschid un SRL cu profil medical (mai precis un cabinet de medicina de familie organizat ca si SRL). Pot angaja un medic pensionar ca si administrator care sa preia praxisul si sa lucreze cu norma intreaga?
Nu stiu daca este categoria de forum potrivita pt acest gen de probleme. Daca nu, v-as ruga sa ma indrumati mai departe.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 21:05, 10 Septembrie 2010
chiar nu stiu. are vreo importanta? va rog, puteti sa detaliati? deocamdata sunt la faza de planuri, sunt fff dezorientata.
va multumesc
in principal daca are strict gr. III de pensie de invaliditate ar putea presta o activitate pentru 4h/zi.
daca are gr. I sau II nu poate presta activitate ci trebuie sa se simta obligat sa faca tot ce e posibil pentru a isi recupera capacitatea de munca.
daca vorbiti de grad de handicap stabilit de comisia de evaluare din cadrul directiilor consiliilor judetene este permisa activitate in masura in care si este posibila.
va multumesc pentru raspuns!
ioana_cristina2004 a scris:

va multumesc pentru raspuns!

cu placere! eu zic ca daca e primar sa se ocupe de urbea sa :P
ioana_cristina2004 a scris:

Am uitat sa mentionez ca medicul este pensionat de boala. In acest caz care este procedura ca el sa preia pacientura si sa profeseze cu norma intreaga? Trebuie sa renunte la pensia de boala daca doreste?

Ar fi bine sa va interesati la Colegiul Medicilor din judet sa vedeti daca medicul nu se afla in stare de incopatibilitate datorita starii de sanatate fizica sau psihica necorespunzatoare pentru exercitarea profesiei medicale. De asemenea cred ca ar fi bine sa luati legatura cu acest colegiu si daca medicul are o anumita virsta care i ar permite sa treaca la pensia pentru limita de virsta pentr ca Medicii care au depasit limita de varstaprevazuta de lege pentru pensionare pot profesa in continuare in unitati sanitare private. Activitatea se face in baza certificatului de membru si a avizului anual al Colegiului Medicilor din Romania eliberat pe baza certificatului de sanatate si a asigurarii de raspundere civila, pentru greseli in activitatea profesionala, incheiata pentru anul respectiv.
In mare asta spune l 95 / 2006 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie boala gr.3 + program de lucru 8 ore dumitrudd dumitrudd Buna ziua , sunt in pensie de boala gr 3 si la diagnosticul meu in HG 155 /2011 Anexa 1 scrie la \\"Capacitate de munca\\":: \\"Pierduta cel putin jumatate . ... (vezi toată discuția)
Agajarea daca esti pensionat 2740826332154 2740826332154 daca sunt pensionata de boala fara a mai fi nevoie sa merg anual la comisia medicala,conform noului cod al muncii as putea sa ma angajez cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ROXYBO ROXYBO Buna ziua, am o nelamurire legata de un angajat. La controlul anual la medicina muncii nu a primit avizul , a fost in concedii medicale apoi dupa 90 de zile a ... (vezi toată discuția)