avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... firma studenti i.i.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

firma studenti i.i.

Sunt student anul 2 si cu taxele la zi.Ma intereseaza daca pot sa-mi deschid o firma i.i. sau pfa si daca sunt scutit de anumite taxe, pe ce perioada.Am inteles ca sunt niste facilitati.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 16:11, 10 Septembrie 2010
Pentru PFA sunt doua sisteme de impozitare: real in care baza de calcul o reprezinta venitul net; pe baza normei de venit (care nu este valabila pentru toate activitatile conform Ordinului MFP nr.1847/2003.
Pentru PFA supuse impozitarii pe baza normelor de venit, in unele judete, norma se reduce cu 50% pentru studenti. Dar, nu la toate judele sunt prevazute asemenea facilitate. Consultati Normele de venit pe 2010 pe site-ul ANAF.
Intreprinderi individuale cu salariati nu se incadreaza din punct de vedere al impozitarii pe baza normelor de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa webdesign informatii ionutz_andrei ionutz_andrei Buna. As dori sa infiintez un pfa pe webdesign si ma intereseaza cateva informatii. Precizez ca am diploma necesara care sa ateste ca pot oferi acest ... (vezi toată discuția)
Pensionar-intreprindere individuala myval76 myval76 Buna ziua! in primul rand doresc sa multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi. Sunt pensionar si doresc sa infiintez o ... (vezi toată discuția)
Pfa studenti all3rim all3rim Cine poate sa-mi spuna care este legea care spune ca studentii care au pfa sunt scutiti de jumatate de impozit? (vezi toată discuția)